Cardano test ağında kritik hata gerçekleşti!

Cardano'nun mevcut test ağı kritik bir hatayla karşılaştı. Yaşanan kritik hata ile birlikte ADA coin fiyatları hızlıca değer kaybetti.

Cardano test ağında kritik hata gerçekleşti!

18 Ağustos 2022 Perşembe akşamı, kritik hata alarmı çaldı. Cardano'nun mevcut test ağı, önde gelen bir blockchain geliştiricisi olan Adam Dean tweetledi, bir hata nedeniyle "felaket bir şekilde bozuldu". "Cardano nükleer bir saati olsaydı, neredeyse Çernobil'e ulaşırdık." dedi. 

Korkunç haber internette hızla yayıldı. Kripto paralar üzerine içerik üreten fenomenler, paniğe neden olan başlıkları Youtube'da işliyor. Twitter'da ise kaos patlak veriyor. Cardano patronu Charles Hoskinson'a karşı ihmal iddiaları kısaca dile getirildi. 

Aksaklık, ağa kritik bir zamanda çarpıyor. İlk 10 blok zinciri, tarihi bir yükseliş ihtimaline çok yakın durumdaydı. Yapılan yenilikler Ethereum'un tahtında gözü olan Cardano'yu yüzde binden daha fazla oranda hızlı hale getirmeli ve sonunda kitleler için uygun hale getirmeliydi. Fakat yaşanan kritik hata Cardano yatırımcıları için ciddi miktarda umut kırıcı oldu. 

Cardano (ADA) coin fiyatı düşmeye devam edecek mi?

Cardano yorum

ADA coin fiyatında yaşanan düşüşün sebebi bir yandan var olan genel kripto paralardaki düşüş olurken öte yandan Cardano ağında yaşanan kritik hata. Geçtiğimiz 2 hafta boyunca yaşanan yükselen trendin tepesine geldikten sonra birçok yatırımcı bu yükselişin devam edeceğini hatta tekrar tarihi zirve koşusuna çıktığına iyiden iyiye inanmış durumdaydı. Fakat önce Bitcoin ve Ethereum'da başlayan daha sonra neredeyse tüm piyasayı etkisi altına alan kripto paralarda düşüş giderek sertleşti. Düşüşe ek olarak kritik hatanın duyulması ile birlikte ADA coin birçok kriptoya paraya nazaran daha sert düşüş gerçekleştirdi ve şu sıralarda 44 cent etrafında işleme konu olmaya devam ediyor. 

Cardano'da (ADA) ne zaman yükselecek? ADA için büyük yükseliş yakın mı?

Son dönemlerde ADA coine inanılmaz bir ilgi artışı mevcut. Fakat Cardano'ya artan ilginin başka bir nedeni daha var. Çünkü blockchain platformu yakında ilk merkezi olmayan ticaret mekanizmasını satın aldı. AMM protokolü SundaeSwap 5 Aralık'ta bir testnet ile hayata geçti. Bu tür protokoller akıllı sözleşmelere dayalıdır. DeFi işlemlerinin kurulması için çok önemlidir ve bir dereceye kadar aracılık rolünü üstlenirler.

Cardano teknik analiz ve yorum

Cardano coinde birçok kripto parada olduğu gibi tarihi zirvesinden hayli uzak. Bununla birlikte son 2 haftadır yükseliş trendinde gibi gözüken ADA coin yaşanan kritik hata vakasının etkisi ile birlikte değer kaybetmeye başlayan ADA coin tüm coin marketteki düşüşle değer kaybını hızlandırmış durumda. Düşüş şimdilik yüzde 3.5 oranında durmuş olsa bile destek seviyesinin 0.3980 dolar seviyesinde olması daha fazla düşebileceği anlamına geliyor.

ADA coin destek ve direnç seviyeleri

Destekler: 0,3980 - 0,2551 - 0,1524
Dirençler: 0,5508 - 0,6906 - 0,9002


NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değil analist görüşleridir.

ADATRY:BNN Cardano Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış
Satış
Değişim %
Son Değer 7.34
En yüksek 7.55
En düşük 7.29
Haftalık Değişim %
Aylık Değişim %
Yıllık Değişim %
Etiketler