Çalışanlara 1000 liraya kadar doğal gaz ödemesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu 2 bin liranın altındaki borçların silineceğine dair düzenleme 1 Ekim'den sonra TBMM'sine sunulacak. Düzenleme içerisinde şirketlerin çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği söz konusu.

Çalışanlara 1000 liraya kadar doğal gaz ödemesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu torba yasası 1 Ekim'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulacak. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş liderliğinde bürokratların da katıldığı toplantıda yeni torba teklifi üzerinde çalışılıyor. Torba yasa teklifinde vergi ve icra kanunlarında değişiklik söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, 2 bin liranın altındaki borçları kapsayan 10 milyon icra dosyası tasfiye edileceğini belirtmişti. Yaklaşık 10 milyona icra dosyası tasfiye edilecek ve düzenlemeden 1 milyon kişi yararlanabilecek. Bunun yanında varlık yönetimi şirketlerine devrilmiş icralık borçların da devlet tarafından karşılanması durumu söz konusu.

Çalışanlara 1000 liraya kadar doğal gaz ödemesi geliyor! - Resim : 1

1000 liraya kadar doğal gaz desteği

Düzenleme ile birlikte şirketlerin çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği vermesi tahmin ediliyor. Şirketlere ve çalışanlarına doğal gaz desteği verilmesi durumda vergi ve sigorta pirimi muafiyetleri sağlanması da gündemde yer alıyor. Bahsedilen düzenleme torba teklifinin içerisinde konulması planlanıyor. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com