Buterin’in cüzdanında artık milyarlarca dolar SHİB var!

Buterin’in cüzdanında artık milyarlarca dolar SHİB var!

Buterin’in cüzdanında artık milyarlarca dolar SHİB var!

Adını Dogecoin’in logosundaki köpeğin cinsinden alan Shiba token’ın son 1 yılda dolaşımdaki toplam arzının yarısını Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in cüzdanına gönderdi. Projeye göre bu hamle bir “coin yakımı” olarak görülüyor ve dolayısı ile Shiba token fiyatını yukarda tutmak için yapılıyor. Ancak konu hakkında sessizliğini koruyan Buterin’in SHIB’leri satması durumunda ise fiyatın nereye kadar düşeceği tahmin edilemiyor.

Dogecoin’in son dönemdeki müthiş artışı, onun kopyası olan projelerin de ön plana çıkmasına sebep oldu. Akita Inu (AKITA), Doge Killer (LEASH), Weed Doge (WOGE) ve Shiba Token (SHIB) kripto para evrenine yatırım yapanların büyük ilgisini çekerken bunların en başarılısı ise kuşkusuz SHIB oldu. Bilindiği üzere Shiba token’ın Dogecoin ile hiçbir bağlantısı yok fakat kripto para evreninde bir projenin para toplaması yalnızca “benzerlik” ile de çok basit şekilde sağlanabiliyor.

Ona sormadan cüzdanına yolluyorlar

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ise yaklaşık 1 yıldan bu yana istemeden de olsa, Shiba token arzının yarısını almak mecburiyetinde kaldı. Proje dolaşımdaki arzın yarısını Buterin’in cüzdanına yolluyor. Ethereum kurucusunun cüzdanına bu hafta gönderilen 3.1 milyar SHIB miktarı da dikkat çekerken, proje bu hamleleri birer “coin yakımı” olarak gördüğünü ifade ediyor.

Buterin SHIB’leri satarsa…

Ancak Buterin, bu token’ları satarsa tabii ki fiyatta çok ciddi bir düşüş yaşanacak. Buterin’in projeyle hiçbir bağlantısı bulunmuyor ve şu ana kadar cüzdanına SHIB token gönderilmesiyle alakalı hiçbir yorum da yapmadı. 1 yıldır hiçbir SHIB token satmaması, bazılarına göre bundan sonrasında da satmayacağı manasına geliyor fakat bunun altını dolduran hiçbir belirti veya açıklama yok.

Piyasa değeri hesaplanamıyor


Shiba Token şu an için piyasa değeri sıralamasında 19. Basamakta bulunuyor fakat projenin olağan dışı ekonomik modeli piyasa değerinin hesaplanmasını güçleştiriyor. CoinMarketCap, SHIB’in piyasa değerini 10 milyar ilâ 25 milyar dolar arasında gösteriyor.

1 haftada yüzde 1500’lük artış yakalayan SHIB, Binace, Kucoin, Huobi ve Poloniex gibi büyük borsalarda da listelenmiş durumda…

Etiketler