Burak Yılmaz'ın, yeni sezonda Fransa'da kalmasına kesin gözüyle bakılıyor

Fransa Ligue 1'de geçtiğimiz sezonda PSG hegemonyasına son vererek şampiyon olan Lille'de lige damga vuran milli golcümüz Burak Yılmaz'ın yeni takımı belli oluyor.

Burak Yılmaz'ın, yeni sezonda Fransa'da kalmasına kesin gözüyle bakılıyor

Lille'de forma giyen 36 yaşındaki milli forvet Burak Yılmaz, Fransız ekibinde çok iyi bir sezon geçirerek Ligue 1'i şampiyon olarak bitirmişti. Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik ile beraber Lille'de bir Türk rüzgarı estiren Burak Yılmaz, Fransız ekiple 33 maça çıktı ve 18 gol, 5 asist kaydetti.

Pek çok Avrupa devinin radarındaydı

36 yaşında olmasına rağmen Avrupa'nın beş büyük liginden biri olan Ligue 1'de yaklaşık 20 civarı gol kaydeden Yılmaz, birçok Avrupa devinin dikkatini çekmişti.

Süper Lig iddiaları da gündeme gelmişti

2022 yılına kadar Lille'de sözleşmesi bulunan Burak Yılmaz için pek çok transfer iddiası yayıldı. Hatta bir dönem Süper Lig'e transfer olacağına yönelik söylentiler de gündeme gelmişti.

Avrupa'da devam etmek istiyor

Kariyerine Avrupa'da devam etmek istediğini söyleyen Burak Yılmaz, Lille'de sözleşmesinin bitmesini beklemeye karar verdi.

Fransa'da Lille ile şampiyonluk yaşadığı hocası Christopher Galtier, Ligue 1'de sezonun bitmesiyle beraber takımla yollarını ayırmıştı.

Fransa'da kalan Galtier, Nice'ın başına geçti. Yeni sezona Nice'da girecek olan tecrübeli teknik adam, takımın golcü arayışlarına çareyi Burak Yılmaz'da buldu. Galtier, öğrencisini yeni takımı Nice'a kazandırmak istiyor.

Fransa'da kalmasına kesin gözüyle bakılıyor

Lille formasıyla PSG'yi Ligue 1'deki tahtından indiren ve Türk bayrağını Avrupa semalarında dalgalandıran Burak Yılmaz'ın yeni sezonda da Fransa'da kalmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.