Bullard'a göre teşvikleri geri çekmek için uygun zaman geldi mi?

St Louis Fed Başkanı Bullard, mevkidaşları FOMC toplantısında karar alır almaz Fed tahvil alımlarının hızı azaltmaya başlamak için hazır olduğunu açıkladı.

Bullard'a göre teşvikleri geri çekmek için uygun zaman geldi mi?

St Louis Fed Başkanı James Bullard, mevkidaşları FOMC toplantısında karar alır almaz Fed tahvil alımlarının hızı azaltmaya başlamak için hazır olduğunu açıkladı.

Wall Street Journal'a açıklamalarda bulunan Bullard şu ifadelere yer verdi:

''Ekonomi yüzde 7 büyüme kaydetti ve salgının da giderek daha fazla kontrol altına girdiği kanaatindeyim. Ekonomiye sağlanan acil önlemleri geri çekmek için doğru zaman olduğuna inanıyorum.''

Fed tahvil alımlarının azaltılmasına başladığında, bunun dikkatli bir biçimde yapılması gerektiğini vurgulayan Bullard, ''Varlık alımlarını azaltmaya başlamak için çok iyi bir pozisyonda olduğumuzu düşünüyorum. Fakat varlık alımlarını azaltmaya yakın zamanda başlamaya ihtiyacımız yok. FOMC adım atmaya hazır olduğunda varlık alımlarını yavaşlatmak için çok iyi bir durumda olacağımızı düşünüyorum.'' şeklinde konuştu.

Bullard, WSJ'ye verdiği demeçte öte yandan, konut sektöründe bir balon olduğuna inanmadığını, konut sektörünün kendi ayakları üzerinde durabilmesini istediklerini aktardı.

Etiketler
Fed