Bugün TCMB Reel Kur Endeksi ve Almanya fabrika siparişleri izlenecek

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Reel Kur Endeksi verisinin takip edileceği yeni günde, yurt dışında Almanya fabrika siparişleri verisi izlenecek.

Bugün TCMB Reel Kur Endeksi ve Almanya fabrika siparişleri izlenecek

Bugün yurt içi piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Reel Kur Endeksi verileri takip edilecek. Yurt dışında ise Almanya fabrika sipariş verileri izleniyor olacak.

Yurt içinde hangi veriler öne çıkıyor?

10.00 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), açıklanan her enflasyon verisi sonrasında yayınlanan "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunu paylaşacak. TCMB, kasım ayına yönelik açıklanan enflasyon ile ilgili değerlendirmelerini açıklayacak.

14.30 - TCMB, kasım ayına ilişkin Reel Efektif Döviz Kuru rakamlarını yayınlayacak. TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru en son 63,09 puan ile tarihin en düşük düzeyine gerilemişti.

TBMM Genel Kurulunda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerindeki görüşmeler başlayacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, genel kurulda 2022 yılı bütçesinin sunumunu gerçekleştirecek.

Yurt dışı gündeminde bugün hangi konular var?

10.00 - Yurt dışında haftanın ilk önemli verisi Almanya'dan gelecek. Ülkede ekim ayına yönelik fabrika siparişleri rakamları açıklanacak. Siparişler bir önceki ay aylık yüzde 1,3, yıllık yüzde 9,7 artış göstermişti. Piyasa beklentisi siparişlerde aylık yüzde 0,5 düşüş olacağı yönünde oluştu.

12.30 - Euro Bölgesi'nde yatırımcıların görüşünü yansıtan Sentix Yatırımcı Güven Endeksi açıklanacak. Endeks en son 18,3 puan seviyesinde gerçekleşmişti. Analistler endeksin 15,9 puana gerileyeceğini öngörüyorlar.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Ben Broadbent, "Büyüme, Enflasyon ve Para Politikası Görünümü" başlıklı bir konuşma yapacak.

Kazakistan ve Ukrayna merkez bankalarının faiz kararı açıklanacak.

Euro Bölgesi'nin maliye bakanları, 2022 taslak bütçelerini görüşmek üzere bir araya gelecekler.

Etiketler