Bugün TCMB PPK özeti ve Kavcıoğlu ile bankacıların görüşmesi izlenecek

Bugün piyasaların odağında TCMB PPK özeti ve Kavcıoğlu'nun bankacılar ile görüşmesi olacak.

Bugün TCMB PPK özeti ve Kavcıoğlu ile bankacıların görüşmesi izlenecek

ABD piyasalarının kapalı olduğu günde, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı özeti izlenecek.

Ayrıca bugün, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyeleri ile yapacağı görülme takip edilecek.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

14.00 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 18 Kasım tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini yayınlayacak. TCMB, söz konusu toplantıda faizi beklendiği gibi 100 baz puan aşağı çekmişti.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri paylaşılacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak takip edilecek.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu ekonomideki gelişmeleri değerlendirmek üzere bankacılarla buluşacak. Toplantının öğleden sonra yapılması planlanıyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2022 yılı bütçesi müzakere edilecek.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkeler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi (TPS-OIC) Ticaret Bakanları çalışma kahvaltısına katılacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

10.00 - Almanya'da GKF Tüketici Güven Endeksi verisi açıklanacak. Endeks kasım ayında 0,9 oranı ile negatif bölgeye çok yaklaşmıştı.

11.30 - İsveç Merkez Bankasının (Riksbank), faiz kararı açıklanacak.. Riksbank, faizi yüzde 0,00 seviyesinde tutuyor. Piyasa beklentisi faizin yine aynı seviyede kalacağı yönünde oluştu.

ABD piyasaları "Şükran Günü" sebebiyle kapalı olacak.

Etiketler