Bugün piyasaların odağında TCMB raporu ve BoE faiz kararı olacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporu ve İngiltere Merkez Bankası(BoE) faiz kararı günün en önemli gündem maddeleri olacak.

Bugün piyasaların odağında TCMB raporu ve BoE faiz kararı olacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ''Aylık Fiyat Gelişmeleri'' raporu ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı günün en önemli gündem maddeleri olarak takvimde yer alıyor.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

10.00 - TÜİK tarafından bir gün önce yayınlanan enflasyon rakamları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporunda değerlendirilecek.

14.30 - TCMB, Reel Efektif Döviz Kuru verilerini yayınlayacak.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB her Perşembe olduğu gibi bugün de para ve banka istatistikleri haftalık verilerini yayınlanacaklar. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak takip edilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların 2022 bütçesi ele alınacak.

18.00 - Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen "Türkiye 2023 Zirvesi ve A Para Sohbetleri" programına katılacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

10.00 - Avrupa piyasalarında Almanya'dan gelecek fabrika siparişleri verileri izlenecek.

13.00 - Euro Bölgesi için üretici fiyatları verileri takip edilecek. Almanya'da fabrika siparişlerinin yüzde 2,0 artması öngörülüyor. Euro Bölgesi üretici fiyatları için beklenti ise aylık yüzde 2,5, yıllık yüzde 15,2 artış olması yönünde.

15.00 - Günün en önemli gündemi İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı olacak. Analistler arasında ağırlıklı düşünce BoE'nin yüzde 0,10 olan faiz oranı ve 895 milyar sterlin olan Varlık Alım Programını değiştirmeyeceği yönünde. Fakat bazı analistler faiz oranının yüzde 0,25'e yükseltileceğini düşünüyorlar.

12.00, 16.30 - Avrupa'da ayrıca Norveç Merkez Bankası (NORGES) ve Çekya Merkez Bankası (CNB) faiz kararları da gelecek. NORGES'ten faiz değişimi beklenmezken, CNB'nin 50 baz puan artırıma gidebileceği düşünülüyor.

ABD'de Challenger işten çıkarmalar, işsizlik başvuruları, dış ticaret dengesi, tarım dışı verimlilik, doğal gaz stokları verileri gelecek.

15.45 - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve yönetim kurulu üyesi Schnable bazı açıklamalar yapacak.

Etiketler