Bugün piyasaların odağında kapasite kullanım oranı olacak

Bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Almanya Ifo, ABD büyüme, dayanıklı mal siparişleri, kişisel gelir ve harcamalar, Michigan Tüketici Güven Endeksi gibi verilere odaklanılacak.

Bugün piyasaların odağında kapasite kullanım oranı olacak

Piyasalar gün boyunca gelecek önemli verilere odaklanacak. Yurt içi piyasalarda kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Almanya Ifo, ABD büyüme, dayanıklı mal siparişleri, kişisel gelir ve harcamalar, Michigan Tüketici Güven Endeksi gibi öne çıkan veriler bulunuyor.

Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları da takvimde yer alıyor.

Yurt içi gündem maddeleri:

10.00 - TCMB tarafından Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları açıklanacak. Kapasite kullanım oranı Ekim ayında yüzde 78,0 seviyesinde gerçekleşmişti. Reel Kesim Güven Endeksi ise 109,6 olarak açıklanmıştı.

10.00 - TÜİK, ekim ayına yönelik Sektörel Güven Endekslerini yayımlayacak. Hizmet Sektörü Güven Endeksi ekim ayında yüzde 2,1 artışla 120,3 puana yükselmişti.

10.00 - TCMB ayrıca "Yatırım Eğilimi İstatistikleri" raporunu yayınlanacak.

TBMM Genel Kurulunda, 5. Yargı Paketi üzerinde görüşmeler devam edecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığının bütçesi üzerine görüşülecek.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

12.00 - Almanya'dan gelecek Ifo endeksleri, Avrupa piyasalarında analistlerin bekleyeceği veri olacak. Ifo İş Ortamı Endeksi ekim ayında 97,7 olurken, Cari Durum Endeksi 100,1 puan olarak açıklanmıştı. Piyasa beklentileri iki endeks için aynı sırayla 96,4 ve 99,0 şeklinde oluştu.

Almanya'nın 15 yıllık tahvil ihalesi de programda bulunuyor.

16.30 - ABD'de bir gün sonra tatil olması nedeniyle veriler bugüne toplandı. Günün en önemli verisi GSYH rakamları olarak beklenecek. İlk verilerle GSYH yüzde 2,0 artış olarak açıklanmıştı. Analistlerin büyüme beklentileri yüzde 2,2 ile yukarı yönlü bir revizyon olarak belirlendi.

MBA mortgage endeksi, öncü mal ticareti, dayanıklı mal siparişleri, işsizlik başvuruları, Michigan Tüketici Güven Endeksi, kişisel gelir ve harcamalar, yeni konut satışları, DoE petrol stokları, doğal gaz stokları ABD'de takip edilecek diğer önemli veriler olacak.

22.00 - ABD'de önemli bir gündem maddesi de ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları olacak. Fed, 2-3 Kasım'da gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını yayınlanacak.

Etiketler