Bugün piyasaların odağında Kabine toplantısı ve kapasite kullanım oranı olacak

Yeni haftanın ilk gününde piyasaların odağında Kabine toplantısı ve kapasite kullanım oranı olacak.

Bugün piyasaların odağında Kabine toplantısı ve kapasite kullanım oranı olacak

Haftanın ilk günü Kabine toplantısı ve kapasite kullanım oranı yurt içinde izlenecek önemli gündem maddeleri olacak.

Yurt dışında Almanya'dan gelecek olan Ifo verileri takip edilecek.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Kabinenin gündeminde önemli konular olacak. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "İstenmeyen adam" ilan edeceğiz dediği, Osman Kavala çağrısına imza atan 10 büyükelçinin durumu değerlendirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Kovid-19 salgınında gelinen noktaya ilişkin bir sunum yapması bekleniyor. Terörle mücadele konusu da gündem maddeleri arasında olacak. Öte yandan bu ayın sonunda İtalya'nın başkenti Roma'da toplanacak olan G20 Liderler Zirvesi öncesi son hazırlıklar ele alınacak.

10.00 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları açıklanacak. Geçtiğimiz ay Reel Kesim Güven Endeksi 113,4, kapasite kullanım oranı yüzde 78,1 olarak gerçekleşmişti.

10.00 - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına yönelik Sektörel Güven Endeksleri, yılın ikinci çeyreği için bitkisel üretim tahminlerini ve eylül ayına ilişkin motorlu kara taşıtları verilerini yayınlayacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

Almanya'da en önemli veri Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo) tarafından açıklanacak. Ifo İş Ortamı Endeksi geçen ay 98,8, Cari Durum Endeksi 100,4 düzeyinde gelmişti. Piyasa beklentisi aynı sarıyla 97,9 ve 99,4 şeklinde gerçekleşti.

ABD'de Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi ve Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi verileri takip edilecek. 

Etiketler