Bugün piyasaların odağında Fed tutanakları ve ABD tüketici fiyatları olacak

Bugün Almanya, İngiltere ve ABD'den gelecek veriler yakından takip edilecek. Özellikle ABD tüketici fiyatları piyasalar için daha dikkatle izlenecek veri olacak.

Bugün piyasaların odağında Fed tutanakları ve ABD tüketici fiyatları olacak

Bugün piyasaların odağında Almanya, İngiltere ve ABD'den gelecek veriler bulunuyor. Özellikle ABD tüketici fiyatları piyasalar için öne çıkan en önemli veri olacak.

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz toplantısı tutanakları da günün önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

TBMM Genel Kurulunda, Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini görüşmek üzere toplanacak.

10.00 - TÜİK tarafından konut satışları, İnşaat Maliyet Endeksi ve dış ticaret endeksleri verileri açıklanacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

09.00 - Avrupa piyasaları İngiltere ve Almanya'dan gelecek önemli verilerle güne başlayacak. İngiltere'de sanayi üretimi, aylık GSYH ve ticaret rakamları gelirken, Almanya'da final tüketici fiyatları verileri takip edilecek.

Euro Bölgesi için ağustos ayına yönelik sanayi üretimi rakamları takip edilecek. Bir önceki ay aylık yüzde 1,5, yıllık yüzde 7,7 artış görülmüştü.

15.15 - Dünya Bankası Grubu Başkanı David Malpass, Dünya Bankası/IMF yıllık toplantıları sırasında basın toplantısı düzenleyecek. Sonrasında IMF Başkanı Kristalina Georgieva konuşacak.

15.30 - Asya ve Avrupa'dan gelecek önemli verilerin ardından, günün en önemli verisi olan ABD tüketici fiyatları beklenecek. ABD'de ağustos ayında enflasyon aylık yüzde 0,3, yıllık yüzde 5,3 yükselmişti. Piyasalar eylül rakamlarının da aynı olmasını bekliyor.

ABD'nin odağında ayrıca MBA mortgage rakamları ve Hazine bütçe dengesi olacak.

ABD'de ayrıca 3.çeyrek döneme ilişkin bilanço dönemi başlayacak. İlk rapor açıklayacak şirketler Blackrock ve JP Morgan olacak.

ABD, İngiltere ve Almanya 30 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirecek.

21.00 - ABD Merkez Bankası (Fed), 21-22 Eylül FOMC toplantı tutanaklarını açıklayacak.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) aylık "Petrol Piyasası Raporu" yayınlanacak.

Kuzey İrlanda Protokolü'nü tekrar görüşmeye sıcak bakmayan AB, Britanya'nın karşı karşıya kaldığı sorunlar için çözüm önerilerini bugün açıklayacak.

Etiketler