Bugün piyasaların odağında enflasyon verileri olacak

Piyasalar bugün açıklanacak enflasyon verilerini takip edecek. Yurt dışında Euro Bölgesi üretici fiyatları ve ABD'de fabrika siparişleri verileri bulunuyor.

Bugün piyasaların odağında enflasyon verileri olacak

Piyasaların odağında bugün açıklanacak enflasyon verileri olacak. Yurt dışında Euro Bölgesi üretici fiyatları ve ABD'de fabrika siparişleri verileri bulunuyor.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

Yurt içinde haftanın en önemli verisi olan tüketici fiyatları rakamları yayınlanacak. Haziran ayında beklentilerin üzerinde artarak yıllık yüzde 17,53 seviyesine kadar ulaşan tüketici fiyatlarında, temmuz ayının rakamları yakından takip edilecek. 

Tüketici fiyatlarının yanında, yurt içi üretici fiyatları da yakından izlenecek. Haziran ayında üretici fiyatları aylık yüzde 4,01, yıllık yüzde 42,89 artış göstermiş ve tüketici fiyatları ile marj 25 puanın üzerine çıkmıştı.

14.30 - TCMB Finans Dışı Firma Net Döviz Pozisyonu verilerini açıklayacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

09.00 - Avustralya Merkez Bankası (RBA) Başkanı Philip Lowe, bugün gerçekleşen ve faizlerin değiştirilmediği toplantının ardından basın toplantısı düzenleyecek.

12.00 - Euro Bölgesi üretici fiyatları, Avrupa'da günün en önemli verisi olacak. İngiltere'nin 30 yıllık tahvil ihalesi de yakından izlenecek.

ABD'de;

17.00 - fabrika siparişleri, IBD/TIPP Ekonomik İyimserlik Endeksi,

23.00 - API petrol stokları verileri yer alıyor.

Etiketler