Bugün piyasalarda izlenecek veriler... - 9 Nisan 2021

Bugün yurt içinde Beklenti Anketi, yurt dışında Almanya'da sanayi üretimi ve ABD'de ÜFE izlenecek.

Bugün piyasalarda izlenecek veriler... - 9 Nisan 2021

Haftanın son günü yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklenti Anketi, yurt dışında Almanya sanayi üretimi ve ABD üretici fiyatları takip edilecek.

Öne Çıkan Başlıklar

- ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "istikrarı bozan askerî modernizasyon çabaları" iddiasıyla 7 Çinli süper bilgisayar şirketinin kara listeye alındığı duyuruldu.

- Amerikan yayın kuruluşu CNN'e konuşan ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Ukrayna'ya destek için önümüzdeki haftalarda Karadeniz'e savaş gemileri göndermeyi düşündüklerini söyledi.

- Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisine desteği azaltmanın çok uzağında olduklarının sinyalini verdi.

- Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Biden yönetiminin araçlar ve bilgisayarlar gibi bir dizi cihazda kullanılan yarı iletkenlerde devam eden arz yetersizliğini çözmeye çok fazla odaklandığını söyledi.

- Minneapolis Fed Başkanı Heel Kashkari, KOVID-19'a neden olan virüsün varyantlarının ABD ekonomisinde toparlanma için en büyük tehdit olduğunu söyledi.

- St. Louis Fed Başkanı James Bullard, pandemi net bir şekilde sona erene kadar Fed'in politikada değişiklikleri konuşmaması gerektiğini söyledi.

- İtalya Başbakanı Mario Draghi, ekonomiyi desteklemek için bu ay açıklayacakları yeni teşvik paketinin muhtemelen 32 milyar eurodan daha büyük olacağını söyledi.

- Çin'de mart ayında gerek tüketici gerekse üretici fiyatları analist beklentilerini üzerinde artış gösterdi.

Yurt İçi Gündem

10.00 - Merkez Bankası Beklenti Anketi sonuçları, piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Merkez Bankasının bir önceki anketinde yıl sonu tüketici fiyatları beklentisi yüzde 11,54 olarak açıklanmıştı.

10.00 - TÜİK dış ticaret endekslerini açıklayacak.

Yurt Dışı Gündem

09.00 - Almanya'da sanayi üretimi, dış ticaret ve cari işlemler dengesi verileri aynı saatte gelecek.

ABD'de;

15.30 - üretici fiyatları,

17.00 - toptan stoklar,

20.00 - Baker Hughes sondaj kule sayıları verileri açıklanacak.

17.00 - Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan konuşma yapacak.

Etiketler