Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek?

Bugün yurt içi piyasalarda kapasite kullanımı, yurt dışında ise Ifo Endeksi izlenecek.

Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek?

Uzun bayram tatilinin ardından piyasa gününde yurt içinde Sektörel Güven Endeksleri, kapasite kullanım oranı ve Reel Kesim Güven Endeksi gibi önemli veriler yer alıyor.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), temmuz ayı ve üçüncü çeyrek dönemin ilk önemli verisi olan kapasite kullanım oranı ile Reel Kesim Güven Endeksini açıklayacak. Haziran ayında imalat sektöründe işletmeler yüzde 76,6 kapasiteyle çalışmıştı. Reel Kesim Güven Endeksi ise 113,0 puan olarak açıklanmıştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Sektörel Güven Endeksleri verilerini açıklayacak. Hizmet Sektörü Güven Endeksi haziran ayında yüzde 6,2 artarak 108,5 puan olmuştu.

14.30 - TCMB ayrıca Finansal Hizmetler Güven Endeksi verisini de açıklayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 yıl (2.303 Gün) vadeli değişken faizli tahvil ile 9 yıl (3.395 Gün) vadeli sabit kuponlu tahvilleri yeniden satışa sunacak.

17.30 - Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim brüt borç stoku ile alacak stoku verilerini açıklayacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

Yurt dışında Almanya'dan günün en önemli verisi olan Ifo Endeksleri açıklanacak. Ifo İş Ortamı Endeksi haziran ayında 101,8 puan, Cari Durum Endeksi 99,0 ve Beklenti Endeksi 104,0 puan olarak gerçekleşmişti. Aynı sırayla beklentiler 102,1, 101,6 ve 103,3 düzeyinde oluştu.

ABD'de;

17.00 - yeni konut satışları,

17.30 - Dallas Fed Teksas İmalat Endeksleri takip edilecek.

Etiketler