Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 20 Nisan 2021

Bugün yurt içi piyasalarda hazine ihaleleri, yurt dışında ise İngiltere ve Almanya verileri izlenecek.

Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 20 Nisan 2021

Hazine ve Maliye Bakanlığı ihaleleri, İngiltere iş gücü ve Almanya üretici fiyatları günün takip edilecek verileri olacak.

Öne Çıkan Başlıklar

Çin Merkez Bankası, şirketlere ve hane halklarına krediler için gösterge konumdaki 1 yıl vadeli kredi referans faiz oranını (LPR) yüzde 3,85 seviyesinde tuttu. Banka, son 12 aydır gösterge faizi değiştirmiyor.

ABD Başkanı Joe Biden, KOVID-19 saygınının yol açtığı ekonomik krizden toparlanmanın hızlandırılması amacıyla ortaya koyduğu altyapı yatırım paketi için Beyaz Saray'da bir grup Kongre üyesi ile bir araya geldi.

Fox Business'ın isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD Başkanı Joe Biden'in ekibi, hızla büyüyen kripto varlıklar için yasal bir çerçeve oluşturulması üzerinde çalışıyor.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Ratings, ABD'nin Rusya'nın devlet borçlanma kağıtlarına yaptırımlarının yönetilebilir göründüğünü, ancak gelecekte gündeme gelebilecek daha sıkı tedbirlerin Rusya'nın kredi notu üzerinde aşağı yönlü baskı yaratabileceğini bildirdi.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, BOJ'un borsa yatırım fonu (BYF) alımlarından çıkmasını tartışmak için çok erken olduğunu söyledi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, global yönetişim sisteminin daha eşitlikçi ve adil hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yurt İçi Gündem

TÜİK yurt dışı üretici fiyatları, motorlu kara taşıtları verilerini açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iki tahvil için daha ihaleye çıkacak. 4 yıl (1.624 Gün) vadeli sabit kuponlu ve 7 yıl (2.401 Gün) vadeli değişken faizli tahvil yeniden satışa çıkarılacak.

Hazine iki ihalenin yanı sıra 5 yıl (1.820 Gün) vadeli TÜFE'ye endeksli kira sertifikasını da doğrudan satacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim brüt borç ve alacak verilerini yayımlayacak (17.30).

Yurt Dışı Gündem

İngiltere'de iş gücü, Almanya'da üretici fiyatları (09.00) Avrupa'da izlenecek veriler olacak.

İngiltere 3 yıllık ve Almanya 2 yıllık tahvil ihalelerine çıkacak.

ABD'de öne çıkan bir verinin olmadığı günde, Philadelphia Fed İmalat Dışı Aktivite Endeksi (15.30), API petrol stokları (23.30) izlenecek.

Etiketler