Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 20 Mayıs 2021

Yurt içinde ithal fiyatları, yurt dışında ABD verileri izlenecek.

Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 20 Mayıs 2021

Öne çıkan önemli bir verinin olmadığı yeni günde yurt içinde ithal fiyatları, yurt dışında ABD verileri izlenecek.

Öne Çıkan Başlıklar

ABD'de Başkan Joe Biden yönetimi, Rusya ile Almanya arasındaki Nord Stream 2 boru hattını inşa eden şirket üzerindeki yaptırımlardan vazgeçti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jaline Porter, Washington'un Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesinin tamamlanmasının engellenmesi için "mümkün olan tüm diplomatik araçları kullanmaya" bağlı olmaya devam ettiğini söyledi.

Çin Merkez Bankası (PBOC), faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

St Louis Fed Başkanı James Bullard, enflasyonun 2022'ye kadar yüzde 2 ve üzerinde kalmaya devam etmesini beklediğini söyledi. Bullard, Fed'in enflasyon sürecinin "kontrolden çıkabileceğinin" bilincinde olduğunu da vurguladı.

Japonya'da imalatçıların ekonomiye güvenleri mayıs ayında Aralık 2018'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Yurt İçi Gündem

TÜİK Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, TCMB uluslararası yatırım pozisyonu verilerini açıklayacak (10.00).

Ramazan Bayramı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB tarafından para ve banka istatistiklerinde bir önceki haftanın verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde, yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve  rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, borç stoku verilerini yayımlayacak (17.30).

TBMM Genel Kurulunda, Sigortacılık İle Diğer Bazı Alanlara İlişkin Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dilovası'nda Duraline Alüminyum Profil Sistemleri Temel Atma Töreni'ne katılacak (11.00).

Yurt Dışı Gündem

Avrupa'da Almanya üretici fiyatları (09.00), Euro Bölgesi cari işlemler dengesi (11.00), inşaat üretimi (12.00) verileri bulunuyor.

ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, Philadelphia Fed İş Koşulları Endeksi (15.30), Conferance Board (CB) Öncü Göstergeler Endeksi (17.00), doğal gaz stokları (17.30) verileri izlenecek.

Etiketler