Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek?

Bugün piyasalar İngiltere'de tüketici, Almanya'da üretici enflasyon verilerini takip edecek.

Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek?

Bugün piyasaların odağında Avrupa'dan gelecek veriler var. İngiltere ve Almanya'dan gelecek enflasyon rakamları yakından izlenecek.

Yurt içi gündem maddeleri:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti çerçevesinde Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile görüşecek.

10.00 - TÜİK, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi raporunu yayınlayacak.

13.00 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin sunumunu yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, Kooperatifler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

17.30 - Hazine ve Maliye Bakanlığı, dış borç ve alacak stoku rakamlarını duyuracak.

Yurt dışında öne çıkan veriler:

09.00 - Avrupa piyasaları güne İngiltere ve Almanya'dan gelecek önemli verilerle başlayacak. Almanya'da üretici fiyatları, GFK Tüketici Güveni, İngiltere'de tüketici, üretici ve perakende fiyat verileri izlenecek.

İngiltere'de tüketici fiyatlarında piyasaların beklentisi aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 3,2 artış olması yönünde. Bir önceki enflasyon rakamı aylık yüzde 0,7, yıllık yüzde 3,2 yükseliş şeklinde gerçekleşmişti. Çekirdek tüketici fiyatlarında ise aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 3,0 artış olarak bekleniyor. Üretici çıktı fiyatları beklentisi aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 6,7, girdi fiyatları aylık yüzde 0,7, yıllık yüzde 11,6 artış yönünde oluştu.

Almanya'da geçtiğimiz ay 1974 yılından bu yana en yüksek seviyesini göre üretici fiyatlarının yeni bir zirve yaparak yıllık yüzde 12,7'ye çıkacağı öngörülüyor. Aylık artış tahmini ise yüzde 1,0.

Avrupa'nın gün içindeki diğer önemli verisi Euro Bölgesi final tüketici fiyatları olacak. Öncü verilerle tüketici fiyatları aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 3,4 artış göstermişti.

ABD'de MBA mortgage verileri ve DoE petrol stokları haricinde önemli bir veri bulunmuyor. 20 Yıllık tahvil ihalesi de takvimde yer alıyor.

Günün konuşma yapacak yetkilileri BoE'den Sarah Breeden, Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Atlanta Fed Başkanı Rapheal Bostic ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard olacak.

21.00 - ABD'de ayrıca Bej Kitap (Beige Book) raporu açıklanacak.

Etiketler