Bugün piyasalar hangi verileri izleyecek?

Bugün piyasalar yurt dışında ABD iş gücü verilerini, yurt içinde "Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi"ni takip edecek.

Bugün piyasalar hangi verileri izleyecek?

ABD'de haftanın en önemli verisi olan iş gücü verileri bugün açıklanacak. Piyasalar istihdam ve işsizlik oranında yaşanan gelişmeleri yakından izleyecek.

Yurt içinde ise 'Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi' günün en önemli gündem maddesi olarak yer alıyor.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

Yurt içinde en önemli gündem "Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçları olacak. Bir önceki ankette yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 15,64, 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 12,62 olarak belirlenmişti.

17.30 - Hazine ve Maliye Bakanlığı, nakit gerçekleşmelerini açıklayacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

09.00 - Almanya'dan günün erken saatlerinde gelecek sanayi üretimi verisi piyasalar tarafından yakından izlenecek. Bir önceki ay yüzde 0,3 düşüş gösteren sanayi üretiminde beklenti yüzde 0,5 artış olacağı yönünde.

Yurt dışında haftanın beklenen en önemli verisi ABD'den gelecek. ABD'de temmuz ayına ilişkin istihdam rakamları piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Bir önceki ay tarım dışı istihdamda 850 bin artış olurken, işsizlik oranı yüzde 5,9 seviyesinde açıklanmıştı. Analistlerin bugün için beklentisi tarım dışı istihdamda 845 bin artış, işsizlik oranında yüzde 5,7 şeklinde oluştu.

ABD'de;

17.00 - diğer verileri toptan stoklar,

20.00 - Baker Hughes sondaj kule sayıları izlenecek veriler arasında yer alıyor.

Etiketler