Bugün Piyasa Katılımcıları Anketi ve bütçe rakamları takip edilecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) "Piyasa Katılımcıları Anketi" ve bütçe rakamları, yurt içi veri gündeminin öne çıkan maddeleri olacak.

Bugün Piyasa Katılımcıları Anketi ve bütçe rakamları takip edilecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) "Piyasa Katılımcıları Anketi" ve bütçe rakamları, yurt içinde öne çıkan veriler olacak.

Yurt dışı piyasalarda ABD'den gelen veriler ve Goldman Sachs bilançosu günün önemli gündem maddeleri olarak öne çıkacak.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

10.00 - Günün ilk verileri TÜİK tarafından gelecek ücretli çalışan ve TCMB tarafından açıklanacak kısa vadeli dış borç istatistikleri olacak.

10.00 - TCMB, "Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçlarını açıklayacak. Bir önceki ankette yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 16,74, 12 ay sonrası  beklentisi yüzde 12,94 olarak belirlenmişti.

11.00 - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile ilgili basın açıklaması yapacak.

11.00 - Yurt içinde en önemli veri Hazine ve Maliye Bakanlığından gelecek. Bakanlık eylül ayına yönelik Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi verilerini yayınlayacak. Merkezi Yönetim Bütçesi ağustos ayında 40,8  milyar TL fazla vermişti.

14.30 - Öğleden sonra TCMB tarafından yılın ikinci çeyreğine yönelik Finansal Hesaplar Raporu açıklanacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

12.00 - Euro Bölgesi dış ticaret verilerini yayımlayacak.

ABD'de haftanın son günü piyasaları önemli veriler bekliyor. New York Fed İmalat Endeksi, perakende satışlar, ithal fiyatlar, Michigan Tüketici Güven Endeksi, işletme stokları, Baker Hughes sondaj kule sayıları analistler tarafından yakından takip edilecekler.

Öte yandan Goldman Sachs bilançosu takip edilecek.

19.20 - Takvimde New York Fed Başkanı John Williams'ın konuşması bulunuyor.

Etiketler