Bu zamanda neye yatırım yapılmalı? JPMorgan'dan şaşırtan tavsiye

JP Morgan Asset Management'ın Sabit Getirililer Baş Yatırım Yetkilisi Bob Michele, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasını sıkılaştırma yönüne gittiği ve ABD hazine kağıdı getirilerinin yükseliş gösterdiği bu ortamda yapılacak en kazançlı yatırımı açıkladı.

Bu zamanda neye yatırım yapılmalı? JPMorgan'dan şaşırtan tavsiye

JPMorgan, Baş Yatırım Yetkilisi Bob Michele, yatırım tavsiyesi vermeye devam ediyor. Neye yatırım yapmalı? Kripto kazandırır mı? Borsalarda hangi hisse alınmalı? Tahvil mi alalım? Gibi onlarca soruya yanıt verdi. Verdiği yanıt ile bu dönemde en çok kazandırma ihtimali olduğunu düşündüğü varlığı söyledi. İşte detaylar...

FED Faiz Arıtımına Gidiyor

Fed, korona virüs ve tüm dünyayı etkisi altına alan salgın döneminde varlık fiyatlarını düzenleyebilmek ve dengede tutabilmek için varlık alımlarına devam ediyordu. Fakat bu dönem giderek yavaş alım yapma ve zamanla varlık alımını bırakmaya kadar gidecek bir sürecin daha ikinci aşaması.

Neye Yatırım Yapmalı?

JP Morgan Asset Management'ın Sabit Getirililer Baş Yatırım Yetkilisi Bob Michele, para piyasası fonları, hazine bonolarını satın almak bu dönemde parayı kazanmaktan ziyade parayı korumak için güzel bir araç olarak görülmeli diye konuşan Michele, meslektaşı Kelsey Berro ile bir araya gelip hazırladıkları raporda gerçekleşme ihtimali olan 5 ilginç yatırım aracından bahsediyor.

Baş Yatırım Yetkilisi Michele, 10 yıllık borçlanma kağıtlarındaki kazanç oranlarının halihazırdaki yüzde 1,76 seviyesini de aşarak yüzde 3 seviyelerine kadar yükselebileceğini tahmin ediyor. 10 yıllık borçlanma (tahvil kağıdı) araçlarındaki kanalın yüzde 1,875-2,375 arasında ortalama git-gel yaşanmalarının ise normal olduğunu dile getirdi.

FED Faizi Artıracak Mı?  

FED'in faiz kararı hakkında da konuşan Michele ve Berro birçok yatırımcı gibi FED'in faizleri 2022 yılında sırasıyla küçük, orta ve büyük şekilde faiz artırımına gidebileceğini öngörüyor. 

Hisse Senedir Alınır Mı?

Yatırım tavsiyelerinde mutlaka hisse alınmalı bu bölgeler artık ucuz... gibi yorum yapan analistler ve ya kurumlara ise sert bir dille karşı çıkan Michele ve Berro, konu ile ilgili fikirlerini nedenleriyle birlikte açıklıyorlar, Michele ve Berro, "Biz bu öngörüye katılmıyoruz ve Fed'in eğer önceliği enflasyon ile mücadele ise piyasaların daha fazla düşmesine izin vereceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı

.

Etiketler