Bu şartları taşımak yeterli: Emekli, dul, yetim herkese çift maaş imkanı veriliyor!

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verilmeye devam ediliyor! Emekli, dul, yetim herkese çift maaş imkanı veriliyor

Bu şartları taşımak yeterli: Emekli, dul, yetim herkese çift maaş imkanı veriliyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemelerin ardı arkası kesilmiyor. Alınan maaş kapsamında özel şartları karşılayan kişilere verilen maaşlar artış gösteriyor. Çift maaş hakkı sadece emeklilere değil, dul ve yetimlere de veriliyor. Bu maaşlardan faydalanmak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor.

Çift maaş alabilirsiniz!

Çift maaş

Devlet tarafından hemen herkese maaş imkanı sunuluyor. İster SSK, ister Bağkur isterse Emekli Sandığı fark etmeden vefat eden eşiniz varsa dul aylığı alabilirsiniz. Bu imkandan sadece kadınlar faydalanmakla beraber kadın herhangi bir emekli olduğunda vefat eden eşinden de emekli olabilir. Vefat eden eş SSK veya Bağkurlu ise maaşın %50’sini, Emekli sandığına bağlıysa %75’ini maaş olarak almaktadır. Bu kapsamda kadın hem emekli maaşı hem de dul maaşı alarak çift maaş alma hakkına sahiptir.

Bazı şartlar karşılandığı takdirde kadın üç maaş bile alabiliyor. Yani kadın kendi çalışma hayatından emekliyse maaş almaya devam eder. Eşi vefat etmiş ise dul aylığı alabilir, emekli olan babasının vefatından sonra da kadın yetim aylığı alabilir. Böylece kişi toplamda düzenli olarak üç maaş alabiliyor.

En düşük emekli aylığı 3500 TL üzerinden hesaplandığı zaman %50 oranında dul aylığı veya yetim maaşı alan kişi 1750 TL alabilirken, %75 oranda aylık alan kişi 2625 TL maaş alabilmektedir. Dul ve yetim maaşı her yıl emekli maaş zam oranlarına göre yeniden hesaplanmaktadır.