Bu hafta piyasalar hangi verileri takip edecek?

Önümüzdeki hafta yurt içi piyasalarda Pazartesi günü bütçe dengesi ve Cuma günü Tüketici Güven Endeksi verileri takip edilecek.

Bu hafta piyasalar hangi verileri takip edecek?

Yeni haftada yurt içi piyasalar, Pazartesi günü bütçe dengesi ve Cuma günü Tüketici Güven Endeksi verilerini takip edecek.

19 Mayıs Çarşamba günü, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle piyasalar kapalı olacak ve Borsa İstanbul'da işlem gerçekleşmeyecek.

Yurt dışı piyasalarda ise, ABD Merkez Bankasının (Fed) toplantı tutanakları başta olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek.

Bu hafta yatırımcıların gözü ABD'de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve emtia fiyatlarının seyrinde olacak.

Analistler, artan enflasyon endişeleriyle haftanın ilk yarısında küresel pay piyasalarının satıcılı seyretmesine karşın, haftanın ikinci yarısında kayıpların kısmen telafi edildiğini bildirdi.

ABD'de TÜFE nisanda yıllık yüzde 4,2 artışla Eylül 2008'den bu yana en güçlü yükselişini kaydederken, piyasa beklentileri de açıklanan verinin oldukça gerisinde kaldı.

TÜFE verisinin açıklanmasından sonra, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,70'le 12 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, tahvil faizleri haftanın kalan bölümünde kazançlarının bir kısmını geri verdi. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi haftayı 6 baz puan yükselişle yüzde 1,64'ten tamamladı.

Küresel bazda enflasyon endişelerinin ortaya çıkmasında önemli rol oynayan bakırın libre fiyatı hafta içinde 4,87 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından, bu seviyeden gelen kar satışlarıyla kazançlarını koruyamadı ve beş haftalık yükseliş serisini sonlandırarak haftalık bazda yüzde 0,9 kayıpla 4,64 dolara geriledi.

Altının ons fiyatı ise yükselen tahvil faizlerine karşın enflasyonist endişelerle yükseliş eğiliminde seyrederek haftalık bazda yüzde 0,7 değer kazancıyla 1.843 dolara yükseldi.

Etiketler