Bu hafta kripto para piyasalarında neler takip edilmeli?

Bu hafta kripto para piyasalarında neler takip edilecek? Tüm detayla haberde...

Bu hafta kripto para piyasalarında neler takip edilmeli?

Bitcoin başta olmak üzere kripto paralar, yeni haftaya geçtimiz 2 haftadan daha iyi bir başlangıç yaptı. Bitcoin, açılışla birlikte tekrar 60.000 doların üzerine çıktı, Ethereum 2 bin 200 dolara yeniden  temas etti ve Binance Coin ise yaklaşık olarak 640 doları gördü arından ciddi bir düzeltme yaptı. Dünyanın en büyük kripto borsalarından olan Binance'de yapılan vadeli işlemlerde neredeyse 130 Milyon dolar likitidasyon yaşandı

Önümüzdeki günler kripto paralar açısından hareketli geçebilir. Özellikle dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase’in halka açılacak olması takip edilecek en önemli gelişmeler arasında ilk sırada yer alıyor.

1-  Coinbase halka arzı

Coinbase’in Nasdaq’ta iki gün sonra işlem görmeye başlayacak. Borsa, 14 Nisan Çarşamba günü “COIN” kısa adıyla halka arz olacak. Geçtiğimiz günlerde Coinbase’in ilk çeyrek sonuçlarını açıklandı ve sonuçların piyasa beklentisinin çok önemli ölçüde üzerinde gelmesi nedeniyle tüm gözler bu arza çevrildi. En çok merak edilen konuların başında değerlemenin ne olacağı geliyor. Piyasa beklentisi 100 milyar doları geçmesi yönünde. Coinbase’in borsaya girdikten sonra nasıl bir seyir izlediği kripto para fiyatlarını da etkilemesi beklenilenler arasında. Aynı şekilde kripto paralardaki düşüşler, Coinbase hisse fiyatında da düşüş getirebilir.

2-  Wall Street devleri ilk çeyrek sonuçlarını açıklanması 

Büyük bankacılık kuruluşları bu hafta ilk çeyrek sonuçlarını açıklayacaklar. Goldman Sachs’tan JPMorgan’a ve BlackRock’a kadar altı önemli kuruluş, hafta sonuna kadar geride kalan üç aylık bilanço bildirimlerini yapacaklar ve beklentilerini belirtecekler. Bankalardan ve özellikle BlackRock’tan Bitcoin ile ilgili açıklamalar gelebilir.

3-  Fed başkanı Powell konuşacak

Amerikan merkez bankası Fed’in başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü Washington Ekonomi Kulübü’nde bir konuşma yapacak.

4-  Binance’in 15. BNB yakımı gerçekleşecek

Binance, her çeyrek dönemin sonunda yaptığı gibi önümüzdeki günlerde de bir miktar BNB’yi dolaşımdan çıkaracak. BNB fiyatı bugün 600 doları geçerken yapılacak olan yakım işleminde 3 milyonun üzerinde BNB’nin dolaşımdan çıkarılması bekleniyor.

Etiketler