Bu bir döviz öyküsü, çok da acıklı!

Dolar / TL yüksek volalite can yakmaya devam ediyor.

Bu bir döviz öyküsü, çok da acıklı!

Dolar'da sular durulmuyor...

Daha önceki analizlerimizde belirttiğimiz çanak kulp formasyonunu gerçekleştirmek için hareketlerine devam eden Dolar / TL paritesinde yön hala pozitif.
8,41 seviyesine geldiğinde kulp hedefini tamamlayacak olan dolar formasyonun tamamını çalıştırısa ilk hyedefi 9.30 ardından 9.50 ve 9.60 olarak belirnen seviyelere ulaşması bekleniyor. Yakın poz bakıldığında düşeni kırdığını gördüğümüz dolar sert hareketlerine devam edecek gibi duruyor.

Yeni tip korona virüs salgını büyük ekonomilere zarar vermeye devam ediyor. Bu sebeple ülkeler faiz oranlarını yükselterek, tahvil oranlarındaki değişikliklere giderek kendi para birimlerinin değerini korumak için çaba halindeler.

Türkiye olarak hâlâ gelişmekte olan ülkeler sınıfında olmamız ise hem kendi ekonomimizi bu salgın karşısında kırılgan hale getiriyor hem de para birimi Türkiye'den daha güçlü olan ülkerin para birimleri karşısında ezilmesine yol açıyor.

Dolar'ın eski fiyatlarına gelmesi mümkün mü?

Elbette mümkün turizm sektörünün tekrar açılması ülkeye giren döviz miktarında artışa sebep olacağı için en azından doların volatilitesinin düşmesi konusunda destek olabilir.

Öte yandan turizmin haricinde üretim konusunda ve tedarik konusunda sıkıntılı olan sektörlerin tekrar kullanıma açılması ile birlikte likidite sorunun aşılacağı bir gerçek. 

Dolar / TL günlük destek ve dirençleri ise sıralı şekilde şöyle:

Destekler: 8,27 - 8,16 - 8,07 - 7,96
Dirençler: 8,45 - 8,57 - 8,80 - 9,30

Bu bir döviz öyküsü, çok da acıklı! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı;

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

https://www.birborsa.com/hangi-ulkenin-merkez-bankasinda-ne-kadar-dolar-var-hangi-ulkenin-dolari-fazla-turkiyenin-ne-kadar-dolari-var-galeri-70352

Etiketler