BTC madencileri ürünlerini satışa çıkarmaya başladı!

Çin’in en büyük ikinci el alışveriş sitesi olan Xianyu’da son birkaç günde Moğolistan bölgesinden madencilik cihazları satışları artış gösterdi.

BTC madencileri ürünlerini satışa çıkarmaya başladı!

Çin'in en çok kullanılan ikinci el piyasası olan Xianyu sitesinde son günlerde özellikle Moğolistan bölgesinde ve Sichuan bölgesinde satılar BTC madenciliği için kullandıkları cihazlarını satmaya başladılar.

Önceki gün BirBorsa.com'un haberin yer alan Sichuan bölgesinde yapılacak olan BTC madenciliği toplantısı kararından hemen sonra artış göstermesi ise akıllarda Çin Devletinin yıllardır söylemlerde bulunduğu fakat işleme bir türlü geçirmediği madencilik kısıtlama kanunu için gerçekten harekete mi geçiliyor? sorularını getirdi.

Genel olarak BTC fiyatındaki düşüşün de etkili olabileceğini söyleyen uzmanlar ağırlıklı olarak Antminer S9 tipi ürünlerin 220- 270 dolar aralığından bir fiyatla satıldığı görülebiliyor.

Çin'den sonra Moğolistan Hükümeti elektrik sarfiyatlarından dolayı BTC madenciliği ile ilgili çok ağır kararlar çıkartmıştı... Sadece elektrik sarfiyatı değil karbon emisyonu hedeflerine ulaşılması konusunda da ciddi engeller oluşturabileceğini düşünen Moğol Hükümeti küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin neredeyse hepsini kapatmıştı.

Daha Önce Kilo İle Sattılar!

Geçtiğimiz sert düşüşün yaşandığı 2017'de Bitcoin'in değeri 3.000 dolara düşmüş önceleri 2.300 dolara satılan BTC madencilik ürünleri Bitcoin devrinin bittiği düşüncesi ile kilo ile satılmıştı kilosu 140 dolardan satılan ürünler BTC'nin düşüşün ardından tekrar çok fahiş fiyatlara satılmaya devam ediyor. Çok değil 4 ay önce uluslararası piyasada kimse ekran kartı bulamazken şimdi fiyatlar tekrardan diplere doğru yönelmeye başladı.