Brent petrolün fiyatı düşmeye devam ediyor

Brent petrolün varil fiyatı, COVID-19 salgınında ortaya çıkan yeni varyant Omicron'un küresel ekonomik kalkınma ve petrol talebini olumsuz etki edeceğine yönelik kuşkular nedeniyle uluslararası piyasalarda 70 dolar seviyelerine kadar düştü.

Brent petrolün fiyatı düşmeye devam ediyor

29 Kasım Pazartesi, günü 73,22 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 20.40 itibarıyla 70 dolardan işlem gördü.

Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 66,36 dolardan alıcı bulmakta.

Petrol fiyatlardaki sert düşüşün sebebinin Omicron varyantının ortaya çıkmasının ardından bazı ülkelerin uyguladığı seyahat yasakları ve global bir kapanma endişesi sebep olmakta.

Yeni varyantın daha hızlı yayıldığına ve daha şiddetli hastalığa neden olduğuna dair net bir kanıt bulunmazken, konuyla ilgili haber akışı piyasaların odağında yer almaya devam ediyor.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 25 Kasım'da Dünya Sağlık Örgütünce "Omicron" olarak isimlendirilen B.1.1.529 varyantının tespit edildiğini dünyaya duyrulmuştu.

Aralarında Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu bir çok devlet, yeni varyant Omicron'dan dolayı Güney Afrika'ya yapılacak olan seyahatlere yasaklar getirmişti.

Brent petrolün varil fiyatı, geçtiğimiz cuma COVID-19'un Omicron varyantına ilişkin ilk haberlerin gelmesinin ardından günlük yüzde 11,55 dolaylarında bir düşüş kaydederek 72,14 dolar seviyelerine kadar gerilemişti.

Etiketler