Brent petrol fiyatı çok düştü! Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında dev indirim

Brent petrol fiyatları yaklaşık olarak 7 dolar birden düşerek 85 ile 86 dolar bandına kadar geriledi.

Brent petrol fiyatı çok düştü! Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında dev indirim

Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşecek savaştan önce brent petrol fiyatları düştü. Brent petrol varil fiyatı bir anda yaklaşık 7 dolar düşerek 85 ile 86 dolar bandına kadar düştü. Yaşanan düşüşten sonra özellikle benzin, motorin ve LPG fiyatlarında dev indirim yapılacağı düşünülmeye başlansa da henüz bir açıklama yapılmadı. İşte, güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları…

Rusya ve Ukrayna arasında meydana gelen savaştan sonra 140 dolar bandına kadar yükselen Brent petrol fiyatı ikinci bir savaş çıkmadan 87 dolar seviyesinin altına düştü. Uluslar arası petrol piyasasında yaşanan hareketlenme yurt içinde olan piyasaya ya zam ya indirim olarak yansıyordu. Bu kez indirim olarak yansıdı ve bir anda 7 dolarlık düşüş yaşandı. Hal böyle olunca akaryakıt fiyatlarına indirim gelmesi kaçınılmaz oldu.

Brent petrol fiyatı ne kadar?

Brent petrol fiyatı

 Brent petrol fiyatı özellikle akaryakıt hakkında araştırma yapan kişiler tarafından araştırılmaktadır. Brent petrol fiyatları dünü 90,46 dolarla kapatmıştı. Bugün içinde 92,81 dolar seviyesine kadar çıkan brent petrol bir anda 7 dolar düşerek 85,78 dolardan işlem görmeye başladı.

Benzin, motorin ve LPG düşecek!

Brent petrol fiyatlarının 85 dolar bandına gelmesi akaryakıt fiyatlarına da indirim yapılacağını düşündürmeye başladı. Gelen son indirim en son Salı günü gelmiş olup 1 lira 74 kuruş indirim gelmişti. Gelen indirimle beraber İstanbul’da motorinin litre fiyatı 24,81 TL’den, 23,07 TL’ye, Ankara’da 23,18 TL’ye, İzmir’de ise 23,02 TL’ye kadar inmişti. Brent petrolde yaşanan düşüşten sonra akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşurken sektör kaynakları tarafından herhangi bir açıklama gelmedi.

Güncel akaryakıt fiyatları

Güncel akaryakıt fiyatları henüz değişmedi. İndirim veya zam haberi gelmediğinden dolayı akaryakıt fiyatları sabit kaldı. Güncel akaryakıt fiyatları:

Motorin İstanbul’da 23,03 TL’den Ankara’da 23,15 TL’den İzmir’de ise 23,16 TL’den satışa sunuluyor.

Benzin İstanbul’da 19,22 TL’den satılırken Ankara ve İzmir’de 19,34 TL’den satışa sunuluyor.

Otogaz (LPG) ise İstanbul’da 11,07 TL’den, Ankara’da 10,94 TL’den, İzmir’de ise 10,74 TL’den satışa sunuluyor satılıyor.