Bostic: Fed'in faiz artırımı 2022'nin üçüncü çeyreğinde başlayabilir

Atlanta Fed Başkanı Bostic: Faiz artırımı 2022 üçüncü çeyrek sonuna doğru veya dördüncü çeyrek başında olabilir.

Bostic: Fed'in faiz artırımı 2022'nin üçüncü çeyreğinde başlayabilir

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, tedarik zinciri aksaklıkları ve istihdam piyasasındaki sorunların güçlü tüketici talebiyle bir araya gelmelerinin enflasyonu 2022 yılında da yüksek tutabileceğini belirtti.

Bostic, bu konular çözüldüğü zaman iş gücü piyasalarının iyileşeceğini ve Fed'in faiz oranlarını artırmaya başlayabileceğini de kaydetti.

CNBC'ye konuşan Bostic, bir faiz artırımını ne zaman beklediği yönündeki soruya, ''Bunun 2022 yılının üçüncü çeyreğinin ikinci yarısında belki de dördüncü çeyreğin başlarında olabileceğini düşünüyorum.'' şeklinde konuştu. Bostic, ABD ekonomisinin tam istihdama döneceğini de aktardı.

Yüksek enflasyonun 2022 yılında devam edeceğinin giderek daha da netleşmekte olduğunu belirten Bostic, bu yüksek enflasyona verilecek cevabın yüksek enflasyonun ne kadar süreceğine ve Kovid-19 konularının, küresel düzeydeki tedarik zinciri zorluklarının ne kadar çabuk çözüleceğine bağlı olacağını da vurguladı.

Bostic, ''Talep çok güçlü olmaya devam ediyor. Eğer arz ve iş gücü problemleri çözülürse ekonominin büyümesi için çok fazla alan olacağını düşünüyorum.'' şeklinde konuştu. 

Etiketler
Fed