Borsadan nasıl bir açılış bekleniyor? Analistlerin görüşleri ne yönde?

Şeker Yatırım analistleri tarafından hazırlanan günlük bültene göre, BİST-100 endeksinin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

Borsadan nasıl bir açılış bekleniyor? Analistlerin görüşleri ne yönde?

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

Güne pozitif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 Endeksi gün içinde dalgalı seyir izlerken 1.759,19 ile yeni tarihi zirve seviyesini test ettikten sonra günü %1,57 yükselişle zirve kapanış seviyesi olan 1.736,88’den tamamladı. Bankacılık Endeksi %3,04 ile pozitif ayrıştı. TCMB’nin faizleri 100 baz puan indirerek %15,00’e düşürmesi sonrası TL’deki değer kayıpları sertleşerek devam ederken TL günü %3 üzeri değer kaybı ile tamamladı.

TCMB’nin faiz indirimlerine başladığı 23 Eylül’den beri TL’deki değer kaybı %25’i geçti. TCMB, PPK metnine faiz indirimi için kalan sınırlı alanın kullanımının Aralık ayında tamamlanmasının değerlendirildiği ifadesini eklerken bu ifade TCMB’nin faiz indirimine devam edeceği şeklinde algılandı. Bu beklentiyle TL’de önümüzdeki dönemde de dalgalı seyir ve değer kayıpları devam edebilir. Yurtdışı borsalar günü sınırlı düşüşlerle kapatırken ABD Borsaları BIST kapanışı sonrası kayıplarını geri alarak günü yükselişle tamamladı.

BIST, TL’deki sert değer kayıpları ve tahvil faizlerindeki güçlü yükselişe rağmen hem TL varlıklar içinde hem de yurtdışı borsalar içinde yerel para cinsinden pozitif ayrışmasını devam ettiriyor. BIST’te, yükseliş eğiliminin korunması beklense de kısa vadede dalgalanmalar ve kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. Ancak son iki haftada BIST’te 754 milyonluk güçlü yabancı girişi yaşanması nedeniyle endekste kar satışları yaşansa da alım fırsatı olarak değerlendirilerek yükseliş trendinin yılsonuna kadar devam etmesi beklenmektedir.

BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri %1’ler civarında yükselişle pozitif seyir izlerken Asya Borsaları’nda genel olarak karışık eğilim var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenirken endekste yükseliş eğilimi devam etse de kar satışı riskinin yükseldiğini düşünüyoruz.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.57
Satış 4.58
Değişim 0.03%
Son Değer 4.57
En yüksek 4.66
En düşük 4.55
Haftalık Değişim -4.3933%
Aylık Değişim 10.3864%
Yıllık Değişim 6.279%
Etiketler