Borsada Şeker gibi arz!

Şekerbank'ın iştiraki Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) halka arz başvurusunda bulundu. Açıklama Şekerbank tarafından KAP'a yapılan açıklamada yeni bikk iştirakin arzı duyuruldu.

Borsada Şeker gibi arz!

Şekerbank Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım AŞ, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Şeker Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Ünvanlı İştirak Şirketi hakkında açıklama yayınladı. 

Şekerbank Proje Geliştirme, 31 Mart 2017 tarihinde yapmış olduğu Olağan Genel Kurul Toplantısına istinaden, "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"'na dönüştürülmek üzere, sermayesi yüzde 100 Şekerbank'a ait olan  Şeker Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ünvanlı iştiraki'nin Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusu ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"na dönüşüm talebi SPK Kurul toplantısında onaylandı.

Şekerbank Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım AŞ KAP açıklaması:


Şekerbank T.A.Ş.'nin 31.03.2017 tarihinde yapmış olduğu Olağan Genel Kurul Toplantısına istinaden, "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"'na dönüştürülmek üzere, sermayesi %100 Bankamıza ait olarak kurulan Şeker Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ünvanlı iştirakimizin; Sermaye Piyasası Kurulu'na 28.06.2019 Tarih ve 16392 başvuru numarasıyla yapmış olduğu "Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı"na dönüşüm talebi 12.12.2019 tarihinde yapılan SPK Kurul toplantısında onaylanarak, 2019/67 no'lu SPK Kurul Bülteninde yayınlanmış olup, esas sözleşme tadil işlemlerine başlanmıştır.

Borsa 'da halka arzların arkası kesilmiyor, 2020 'den bu yana her yeni halka arzda yeni başvuru rekorları kırılmaya devam ediyor.

Şeker GYO 'da halka arz kervanına katılan son şirket oldu.

203.388.821 hissenin eşit şekilde dağıtılacağını duyuran Şeker GYO ek satış olmaksızın dağıtımı yapılacaktır.

Borsa İstanbul 'da işlem göreceği kod ise ''SEGYO'' olarak belirlenmiştir.

Etiketler