Borsa nedir, nasıl öğrenilir?

Borsalarda yatırım yapmak potansiyel olarak getirisi yüksek bir yan gelir kapılarının en yaygın olanlarından biridir. Peki borsa nasıl öğrenilir? Borsaya nasıl girilir? Bu gibi soruların tüm yanıtları şimdi BirBorsa.com'da

Borsa nedir, nasıl öğrenilir?

Borsa Nedir? 

Öncelikle bu sorunun cevabı ile başlayalım; Borsa, menkul kıymetler, emtialar, döviz, vadeli işlemler, ve opsiyon sözleşmelerinin büyük küçük ayırt etmeden yatırımcılar ve şirketlerin şirketlerinin hisselere bölünmesi ile birlikte elde edilen değerin üzerinden pay sahibi olup değer değişiklikleri ile birlikte alınıp satılması olayına borsa denir

Borsalarda Kimler Yatırım Yapar?

Borsalarda her kesimden her gelir grubundan bireysel yatırımcılar yatırım yapabilir. Bunun haricinde iş grubu olarak Borsacı olan insanlar da var bunları bireysel yatırımcılardan ayırmak gerekir çünkü, bu konuda eğitim almış, lisanslama sınavlarını geçmiş kayıtlı temsilcilerdir ve en büyük grup ise fon yöneticileridir yatırımcıların her türlü yatırımlarının sorumluluğunu üstlenmiş büyük alım satımları gerçekleştiren kurumlar vardır. Son olarak ise yatırım bankaları var şirketlerin hisselerini listelemesine yardımcı olurlar ve arz işlemlerini gerçekleştirirler.

Borsa Caiz Mi? Diyanet Borsa Hakkında Ne diyor?

İslami ölçülere göre helal bir işle uğraşan bir ticari merkezin ya da müessesenin ortağı olmak biçiminde tanzim edilmiş olan senetlerinden satın almak bir anlamda Kar ve zararına ortak olmak manasına geldiği için dinen sakıncalı değildir.

Borsalarda Yatırım Yapmak İçin Neler Bilmeliyiz?

Öncelikle bir yatırım hesabı açmamız gerektiğini bilmek şart daha sonra ise yatırım yaparken temel kurallara uyulmalı 

1 Teknik Analiz

Teknik analiz bir yatırımcının bilmesi gereken en önemli araçtır. Tüm dünya borsalarında işlem yapan yatırımcıların ilk öğrendiği teknik analiz cümlesi '' Destekten al, dirençten sat'' olmakla birlikte büyük çoğunlukla bu kural doğru bir öneridir. 

Her destek elbette çalışamaz her dirençten geri çekilme de olmaz fakat birçok yatırım stratejisine göre çok avantajlı ve daha az riskli olmakla beraber teknik analiz birçok yatırımcının mutlak suretle ilk öğrenmesi gereken şeylerden biri teknik analizdir. 

2 Temel Analiz

Yatırım yapılacak şirketlerin geçmişini ve finansal raporlarını incelemek gelecekte ne yapacağının ön görüsünü oluşturabilmek için kusursuza yakın bir fırsattır. Temettü alışkanlıkları, şirketin karlılık oranları ve gelecek yıllarda üretim yapmaya devam edebilecek potansiyele sahip olması ihtimali şirkete güven duymaya ve yatırımların geri dönütünün karlı olacağının ilk sinyalidir.

3 Borsa Hakkında Eğitimler

Borsalarda yatırım yapmadan önce en azından temel seviyede ilgili konu hakkında deneyimli ve borsalarda başarılı olmuş kişilerin stratejilerini benimsemek için çeşitli kurslar alınması mutlak suretle tavsiye edilir.

Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Borsaya Yeni Girenlere Tavsiyeler

*Spekülatif hisselerden uzak durun!

*Çok takipçi sayısı olan hesaplar borsada olan biten her şeyi bilmezler!

*Borsa her zaman düşmez ve her zaman yükselmez!

*Borsa'da kullanacağınız para acil ihtiyacınız olan bir para olmamalıdır!

*Kaldıraçlı işlemler tüm paranızı kaybetmenize sebep olabilir.

Etiketler