Borsa İstanbul'da yükseliş yavaşladı

Küresel piyasalar belirsizliğini korurken, kurlarda düşüş gözlemlendi. BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,38 oranında yükselişle 1.819,23 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek kapanışına imza attı.

Borsa İstanbul'da yükseliş yavaşladı

Fed FOMC tutanaklarında, enflasyonda yüksek seyrin sürmesi durumunda varlık azaltılması ve faiz artırımı konusunda esneklik vurgusunun ön plana çıktığı gözlemlendi. Dünyada enflasyon endişeleri ve Fed’in erken bir faiz artırımına gidebileceğine ilişkin güçlenen beklentiler fiyatlamaları etkilemekte. Ülkemizde döviz kurlarında dün gerileyen seviyeler ile volatilite yüksek seyretmekte. ABD’de bugün piyasalar Şükran Günü nedeniyle kapalı yarın da yarım gün işlem görecek.

Yoğun ekonomik veri akışının ve FOMC tutanaklarının takip edildiği dün küresel borsalarda dalgalı bir seyir etkili oldu. Gün içerisinde satış baskısının artış kaydettiği ancak akşam saatlerinde ise kayıpların geri alındığı görüldü. BIST 100 Endeksi pozitif ayrışmasını sürdürerek dün günü yüzde 1,55 oranında yükselişle 1.812,30 puan seviyesinde tamamladı. Döviz kurlarında ise geri çekilme gözlemlendi. BİST 100 endeksi bugüne yükselişle başlarken, kurlarda da yeniden yukarı yönlü bir grafik gözlemlendi. Günün ikinci yarısında ise gidişat yataya dönerek, endeks günü bu şekilde tamamladı. ABD borsaları dün günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah vadeliler hafif alıcılı bir seyir izledi. Asya piyasalarında yön arayışı izlenirken, Avrupa borsalarının da yükselişle açılması dikkat çekti.

Etiketler