Borsa İstanbul'da yön neresi? BIST yükselecek mi?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftanın ikinci işlem gününde dün açılan büyük yara bugün kapanmaya başladı. Borsa İstanbul'da işlem hacmi düşmesine rağmen hisse fiyatları yükseliş gösterdi.

Borsa İstanbul'da yön neresi? BIST yükselecek mi?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın ikinci işlem gününde yüzde 1,82 değer kazanarak 1.945,07 puan seviyesine kadar yükseliş gösterdi. 

BIST 100 endeksi, son kapanış yaptığı güne nazaran 34,78 puan artış kaydederken, toplam işlem hacmi 27,8 milyar lira seviyesine geriledi.  Fakat alıcı taraftaki baskınlık hem viop hem spot piyasa tarafında yükselişe fayda sağladı.

Borsa İstanbul endeksleri

Bankacılık endeksi yüzde 1,71 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 2,17 yükseldi. Borsa İstanbul'da sektör endeksleri arasında yatırımcısına en fazla para kazandıran yüzde 5,76 ile iletişim sektörü yükseliş gerçekleştirilirken. Sektör endeksleri arasında yatırımcısına en çok para kaybettiren ise yüzde 0,64 ile elektrik oldu.

Piyasadaki günün en önemli haberi ise Uluslararası Para Fonu (IMF), Uluslararası Para Fonu (IMF), 2022 yılında küresel büyüme oranının yüzde 4,9'dan yüzde 4,4'e düşürmesi oldu.

Ekonomiyi etkileyen faktörler!

* Amerikan Merkez Bankası (FED), bugün ve yarın gerçekleştireceği toplantının hemen öncesinde fonlara para akışının hızlandığı görüldü. Bu da piyasada altın tarafındaki alımları da hızlandırdı.

* Rusya ile Ukrayna'nın ikili ilişkilerinde yaşanan sıkıntılı sürecin giderek artış gösteren gerilim sürecinin hızlanması ile birlikte global risk iştahındaki düşüş giderek daha güçlü hale geliyor.

* FED'in faiz artırım sürecine girileceği tahmin ediliyor fakat bunun bu ay gerçekleşmesi pekte olası görünmüyor. Buna rağmen dünya üzerinde gerçekleşen siyasi ve ekonomik gelişmeler altın ve düşük riskli yatırım anlayışını benimseyen yatırımcıların artış göstermesine neden oluyor. 

Borsa İstanbul grafik

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.880 seviyesinin ilk destek, 1.940 puanın ise ilk direnç olarak karşımıza çıktığını görüyoruz. Dün yaşanan yaklaşık yüzde 5'lik düşüşün ardından bugün gelen tepki alımları ile birlikte yüzde 1,82'lik yükseliş ile yatırımcıların yarısını sarmaya başladı. Sanayi bölgelerindeki elektrik kesintilerinin düşüşü fiyatlandıktan sonra yatırımcıların tekrar alım bölgesine geçmesi piyasa tarafından pozitif karşılandı.

Alış
Satış
Değişim 168.8699%
Son Değer 9693.46
En yüksek 9714.77
En düşük 9420.9
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler