Borsa İstanbul'da en çok kazandıran spor kulübü Fenerbahçe!

Fenerbahçe Spor Kulübü, geçen ay elde ettiği yüzde 20 civarında bir yükseliş elde etmesiyle birlikte, yatırımcısına en çok kazandıran spor kulübü olmayı başardı.

Borsa İstanbul'da en çok kazandıran spor kulübü Fenerbahçe!

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün, Borsa İstanbul üzerinden işlem görmesiyle geçtiğimiz ay yatırımcısının büyük bir mutluluk yaşatmasıyla birlikte yüzde 20.6’lık bir değerle yatırımcısına en çok getiri sağlayan futbol kulübü oldu.

Dünyada resesyon yaşanmasına ihtimal veren analistler, yurt içerisinde sektörel ayrışmalara gidildiğini ifade etti. Bu ayrışmaların içerisinde belirli bir oranda talep spor kulüpleri tarafından karşılandı. Takımların yaptıkları transferlerle birlikte, hisse taleplerinde olumlu bir oranda pozitif bir hareketlenme gözlemlendi.

FB’nin halka arzında rekor talep toplandı

FB, yatırımcısına en fazla kazandıran şirket oldu

Borsa İstanbul üzerinden işlem gören Fenerbahçe Futbol Kulübü, yatırımcısına yüzde 20 civarında bir kazanç sağlamasıyla birlikte, yatırımcısına en fazla kazandıran şirket oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün geçen ay hisse fiyatları 56 lira olmasıyla birlikte rekor yaşanmıştı. Fenerbahçe’nin bu değerde yatırımcısına kazandırmasında yaptığı transferler ve bu transferler sonucundan aldığı taleplerinde etkili olduğu düşünülüyor. Diğer spor kulüplerinin yatırımcısına kazandırdıklarını bakacak olursak:

  • Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği: Yüzde 6.5
  • Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ: Yüzde 6.3
  • Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımları:
  • Yüzde 5.1

En iyi yükseliş Fenerbahçe’de

Yıl başında bu yana yatırımcılara en iyi kazançlar Fenerbahçe tarafından verildiği  gözlemleniyor. Beşiktaş, Galatasaray yatırımcısına kazanç sağlarken Trabzon spor beklenen karşılık alınamadı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, yıllık bazın yanında aylık bazda da yatırımcısına en çok kazanç sağlayan futbol kulübü olma özelliğini taşıyor. Söz konusu Fenerbahçe hisseleri yüzde 80’e yakın bir artış sağlandı.

Fenerbahçe’den sonra Galatasaray 20 civarında bir artışla takip etmesinin ardından Beşiktaş Futbol Kulübü ise yüzde 5 civarında bir artış yaşandı. Bu kazançların yanında Trabzon yatırımcısı ise belirli bir oranda düşüş yaşandı. Yaklaşık olarak yüzde 20 civarında bir değer kaybı yaşayan Trabzon Spor yatırımcısı yılı olumsuz bir şekilde geçirdi. Yatırımcısını en çok sevindiren futbol kulübü ise Fenerbahçe Futbol Kulübü oldu. 

FENER FENERBAHCE FUTBOL A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 87.9
Satış 88
Değişim -5.6%
Son Değer 88
En yüksek 88.9
En düşük 85.5
Haftalık Değişim -3.2967%
Aylık Değişim 2.6239%
Yıllık Değişim -3.7725%
Etiketler