Borsa İstanbul yönetiminden ilk açıklama!

Borsa İstanbul, borsada ikinci kez devre uygulamasının ardından yaptığı açıklamada işlemlerin sürekli izlendiği uyarısında bulundu ve VİOP işlemlerinde üst limit yükseltildi.

Borsa İstanbul yönetiminden ilk açıklama!

Borsa İstanbul, piyasada gerçekleştirilen işlemlerin gözetim faaliyeti kapsamında anlık/sürekli izlenmekte olduğunu belirtti.

Borsadan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

Piyasalarımızın etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişini teminen piyasada gerçekleştirilen işlemler gözetim faaliyeti kapsamında anlık/sürekli izlenmekte olup, kuruluşların ve yatırımcıların mevzuata uyum konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur.

Aksi durumda, usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbirin alınacağı, inceleme ve denetim faaliyetlerinin titizlikle icra edileceği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Vadeli işlem sözleşmelerinde üst limit yükseltildi

Borsa İstanbul'un KAP'a yaptığı açıklamalayla birlikte vadeli işlem sözleşmelerinde üst limit yükseltildi.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamayla, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören USD/TL, EUR/TL, RUB/TL ve CNH/TL Döviz vadeli işlem sözleşmeleri ile Gram/TL altın vadeli işlem sözleşmelerinde uygulanan %10 oranındaki üst fiyat limiti oranları bugün için yüzde 20'ye çıkarıldı.

Alış
Satış
Değişim 58.09%
Son Değer 9703.11
En yüksek 9766.89
En düşük 9696.21
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler