Borsa İstanbul duyurdu: Açılış seansı uygulaması başlıyor

Borsa İstanbul tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan açılış seansı uygulaması başlıyor.

Borsa İstanbul duyurdu: Açılış seansı uygulaması başlıyor

Borsa İstanbul tarafından 2 Haziran tarihinde duyurulan ve 23 Eylül tarihinde başlayacak olan VİOP’ta açılış seansı uygulaması Cuma günü devreye alınacak. Pay piyasasında hali hazırda uygulanan uygulamaya benzer olacak açılış seansı VİOP’ta da uygulanacak. VİOP’ta Cuma gününden itibaren tüm vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri Cuma gününden itibaren kullanılmaya başlanacak.

VİOP açılış seansı

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklama kapsamında açılış seansı uygulamasının aylarca testlere tabii tutulduğu ve artık yürürlüğe geleceği açıklanmıştı. Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada:

"23 Eylül'den itibaren VİOP’ta hali hazırda 09.30’da başlayan normal seanstan önce tüm vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri için 09.20 ile 09.25 arasında 5 dakikalık emir toplama, 09.25 ile 09.30 arasında da 5 dakikalık eşleştirme bölümlerinden oluşan açılış seansı uygulanacak" denildi.

VİOP’ta açılış seansı uygulamasının gelmesiyle beraber seans açılışı yapıldığı zaman muhtemelen fiyat oynaklıklarının azaltılmasını ve etkili bir fiyat oluşumu sağlamasını amaçladığı doğrulanmaktadır.