Borsa İstanbul 3 hissede tedbir kararı aldı!

Borsa İstanbul, yapılan incelemelerin ardından Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 3 hisse hakkında tedbir uygulanacağını duyurdu. İşte tedbir kararlarına ilişkin detaylar...

Borsa İstanbul 3 hissede tedbir kararı aldı!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili kararları uyarınca, Borsa İstanbul Pay Piyasasında işlem gören paylarda işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları amacıyla Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi devreye alındı. Bu kapsamda hakkında tedbir uygulanacak şirketlerin listesi şöyle:

-İhlas Holding (#IHLAS)

VBTS kapsamında IHLAS.E payları 14/04/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 13/05/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

-Lider Faktoring (#LIDFA)

LIDFA.E hisseleri 14/04/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 13/05/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

-Ulusoy Elektrik (#ULUSE)

ULUSE.E paylarında 14/04/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 13/05/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak.

Hissede halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edeceği bildirildi.

Etiketler