Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Şeker Yatırım: Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

Güne yatay başlangıç yapan BIST-100 Endeksi, TL’deki sert değer kaybı ve Bankacılık Endeksi’ndeki %3,11’lik düşüşe rağmen Sınai Endeks hisseleri öncülüğünde yükselişini devam ettirerek günü %1,66 yükselişle 1.784,56 ile tarihi zirveden tamamladı. TL’deki sert değer kaybı ve tahvil faizlerindeki güçlü yükselişin etkisiyle Bankacılık Endeksi, % 3,11 düşüşle günü güçlü negatif ayrışma ile tamamladı.

TL günlük olarak tarihi değer kayıplarından birini gerçekleştirerek günü %10 üzerinde sert değer kaybı ile tamamladı. TL’deki değer kayıpları katastrofobik şekilde devam ederken gün içinde Dolar/TL 13,49 TL seviyelerini test ederek %18 üzeri yükseliş gerçekleştirdi. 5 yıllık CDS’ler 486 seviyelerine yükseldi. Kısa vadede TL’de yükse k oynaklığın devam etmesi beklenirken TCMB sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle kurun seviyesine değil ancak oynaklığına müdahale edebileceği sinyali verdi.

Yurt dışı borsalar günü genel olarak düşüşle kapatırken risk alma iştahında zayıflama var. Fed’in erken faiz artışına başlayabileceği ve AB’de artan Covid-19 vaka sayıları sonrası ülkelerin yeniden kısıtlamalara başvurabileceği beklentisiyle kar satışları güçlenebilir. VIX Endeksi 20 seviyesi üzerini test ederken endeksin 23 seviyesi üzerine yükselmesi başta ABD Borsaları olmak üzere majör borsalarda kar satışların güçleneceğine işaret edecektir.

TL’deki sert değer kayıplarına rağmen BIST Sınai Endeks öncülüğünde yükselişini devam ettirirken kurdaki yükselişe rağmen şirketlerin karlılıklarını devam ettireceği beklentisiyle özellikle dövizin yükselişinden pozitif etkilenecek hisseler öncülüğünde endekste yükseliş eğiliminin devam etmesi beklenir. Ancak yurtdışı borsalardaki satışların güçlenmesi durumunda kısa vadede güçlü yükseliş gerçekleştiren BIST’te de kar satışlarının gerçekleşmesi beklenir.

Kurlardaki ve tahvil faizlerindeki yükselişin devamı durumunda Bankacılık Endeksindeki negatif ayrışmanın devam etmesi beklenir. TL’de değer kayıpları devam ederken TCMB’den bir adım gelmedikçe TL’deki değer kayıpları devam edebilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri negatif seyir izlerken Asya Borsaları’nda pozitif ağırlıklı karışık bir seyir var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenirken endekste kar satışları yaşansa da yükseliş trendinin korunması beklenmektedir.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.69
Satış 4.7
Değişim 0.1%
Son Değer 4.7
En yüksek 4.74
En düşük 4.54
Haftalık Değişim -1.6736%
Aylık Değişim 13.5265%
Yıllık Değişim 9.3023%
Etiketler