Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Vakıf Yatırım analistleri tarafından hazırlanan günlük bültene göre, BIST-100 endeksinin güne hafif negatif seyirle başlaması bekleniyor.

Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Vakıf Yatırım/Günlük Bülten:

Haftanın ilk işlem gününe alımlarla başlayan BIST100 endeksi gün boyunca 1,760 direncinin hemen altında dalgalı seyretti ve 1,755 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 24 milyar TL düzeyinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 75 hisse değer kazandı, 22 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL kuru bu sabah saatlerinde 11.40 seviyesinden işlem görürken, yurt dışı vadeli hisse piyasalarında hafif negatif bir seyir izleniyor.

Dün haftaya güçlü başlangıç yapan küresel hisse endeksleri günü negatif tarafta kapattı. ABD’de beklenen FED başkan adayı belli oldu. ABD Başkanı Biden, FED başkanlığı için Powell’ı, Fed Başkan Yardımcılığı için ise Brainard’ı aday gösterdiğini açıkladı. Brainard, tutum olarak Powell’dan daha güvercin ve piyasada Powell yerine başkan olmasına ihtimal verilen bir adaydı. Bu nedenle bu karar piyasada önce görece negatif algılandı. Özellikle tahvil faizlerinde hızlı yükseliş izlenirken, dolar endeks 96.50 seviyesine yükseldi. Öte yandan FED üyelerinden gelen daha hızlı tapering açıklamalarıyla beraber düşünüldüğünde, FED’e yönelik faiz artırım beklentilerinin de öne çekildiğini görüyoruz. Nitekim 1 ay kadar önce Eylül-Kasım döneminde beklenen faiz artırım beklentileri, Haziran ayına çekilmiş görünüyor. Öte yandan Avrupa’da da koronavirüs vaka artışı sebebiyle kısıtlama kararları takip ediliyor. Bu haftanın devamında Şükran günü sebebiyle düşük hacim ile sakin seyir izlenebilir, istatistiklere göre Şükran günü haftasında ABD endekslerinde pozitif kapanış görülüyor.  Ancak tatil sebebiyle yarın ciddi veri yoğunluğu yaşanacak. Bugün ise hem Avrupa’da hem de ABD’de Kasım ayı PMI verileri takip edilecek.

BIST-100 endeksinin güne hafif negatif seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede 1,760 ilk direnç iken üzerinde 1,780-1,800 dirençleri hedeflenebilir. 1,740-1,725 ise ilk destek seviyeleri olarak izlenmelidir. Yatırımcılara 1,725 zarar-kes seviyesi olmak üzere pozisyonlarını korumalarını öneriyoruz. 

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 16.9
Satış 16.92
Değişim 0.43%
Son Değer 16.9
En yüksek 17.47
En düşük 16.12
Haftalık Değişim 2.6108%
Aylık Değişim 16.0714%
Yıllık Değişim 31.6199%
Etiketler