Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Vakıf Yatırım analistleri tarafından hazırlanan günlük bültene göre, BİST-100'den güne hafif pozitif başlangıç yapması bekleniyor.

Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Vakıf Yatırım/Günlük Bülten:

Düne Garanti BBVA haberiyle alımlarla başlayan BIST100 endeksi günün geri kalanında diğer bankalarında yükselişe katılmasıyla %3.9 artışla 1,702 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 33.5 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 88 hisse değer kazandı, 10 hisse ise değer kaybetti. Bu sabah saatlerinde Dolar/TL kuru 10.08 seviyesinden işlem görürken, yurt dışı vadeli hisse piyasalarında hafif satıcılı bir seyir izleniyor.

Küresel hisse piyasaları haftaya sakin bir seyirle başladı. ABD endeksleri neredeyse hiç değişim göstermezken, Avrupa hisse endekslerinin pozitif ayrıştığını görüyoruz. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde hafif yükseliş izlenirken, dolar endeksi yeniden güçleniyor, 95.4 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, enflasyonun orta vadede hedefledikleri gibi olacağını ve faiz artırım koşullarının 2022’de oluşmasını beklemediğini ifade etti. Öte yandan FED’e ilişkin beklentilere bakıldığında en az 1 faiz artırımının 2022’nin ikinci yarısında yapılması bekleniyor. Dolar endeksindeki hareketi biraz da bu ayrışmaya bağlayabiliriz. Piyasalar haftaya sakin başlangıç yapmış olsa da bugün veri akışı hızlanıyor. ABD’de perakende satışlar, kapasite kullanım oranı ve sanayi üretimi verileri izlenecek. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping görüşmesinde Tayvan, ticaret ve insan hakları gibi zorlu konular görüşüldü. İçeride ise tüm fiyatlamalar Garanti BBVA haberinden etkilendi, bankaların bugün de güçlü açılış yapmalarını bekliyoruz ancak açılış sonrası ivme kaybı görülebilir.

BIST-100 endeksinin güne hafif pozitif seyirle başlamasını bekliyoruz. Endekste dünkü açılış sonrasında 1,670-1,645 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Yatırımcılara gün içi pozisyonlar için 1,685 seviyesini, kısa vadeli pozisyonlar için ise 1,675 seviyesini zarar-kes seviyesi olarak takip etmelerini öneriyoruz.

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 16.9
Satış 16.92
Değişim 0.43%
Son Değer 16.9
En yüksek 17.47
En düşük 16.12
Haftalık Değişim 2.6108%
Aylık Değişim 16.0714%
Yıllık Değişim 31.6199%
Etiketler