Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Şeker Yatırım: Endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

''Güne pozitif bir başlangıç yapan BIST-100 endeksi, dalgalı seyir izlediği günü %0,27 düşüşle 1.434 puandan kapattı. Bankacılık endeksi günü %0,64 yükselişle pozitif ayrışma ile tamamladı. ABD TÜFE enflasyonu beklentilerin altına gelmesine rağmen alt kalemlerdeki değişimlerin yüksek enflasyonun devam edeceği endişesi yaratması, ABD öncülüğünde yurtdışı borsalarda kar satışlarının devam etmesine neden oldu.

BIST’te gün içinde tepki yükselişi denemeleri oluşsa da yurtdışına paralel kar satışları devam etmesi nedeniyle günü sınırlı düşüşle tamamladı. EM para birimleri günü genel değer kayıplarıyla tamamlarken TL, pozitif ayrışarak günü sınırlı değer kaybı ile tamamladı. Fed toplantısına kadar yurtdışı borsalarda zayıf dalgalı seyrin ve tepki yükselişleri oluşsa da kar satışı baskısının devam edebileceğini düşünüyoruz. Ancak Fed’den Tapering konusunda bir sinyal gelmedikçe satışların kar satışı olarak kalması beklenmektedir.

BIST’in yön olarak yurtdışına paralel hareket etmesi beklenirken, endekste tepki yükselişi denemeleri oluşsa da satış fırsatı olacağını ve kısa vade de kar satışı baskısının devam edeceğini düşünüyoruz. VIX endeksi 19 seviyeleri üzerinde seyrederken, endeksin 21 seviyesi üzerine yönelmesi ABD borsalarında volatilite yükseleceğine ve kar satışı baskısının güçleneceğine işaret edecektir. BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri negatif seyir izlerken, Asya borsalarında genel olarak satıcılı seyir var. Endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde tepki alımı denemeleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edilmesi ve kar satışı baskısının devamı beklenmektedir.''

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler