Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Şeker Yatırım: Endeksin kayıplarını hızla geri alarak tepki yükselişi eğilimini devam ettirebileceğini düşünüyoruz.

Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

Güne dün hafif pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi tepki yükselişini güçlendirerek günü %1,31 yükselişle 1.416,30’dan tamamladı. Yurtdışı majör borsalar günü karışık bir görünümle kapatırken, BIST pozitif ayrışarak günü güçlü yükselişle kapattı. Global risk alma iştahındaki zayıf seyir devam ederken, ABD borsaları günü düşüşle tamamladı.

Yurt dışı borsalarda dalgalı zayıf seyrin devam etmesi beklenmektedir. VIX endeksi kritik olan 20 seviyesine yükselirken, endeksin 20 seviyesi üzerine yükselmesi ABD borsalarında volatilitenin ve satış baskısının yeniden güçleneceğine işaret edecektir. EM para birimleri haftanın ilk gününü karışık bir görünümle kapatırken, TL BIST kapanışı sonrası sınırlı da olsa DXY endeksindeki güçlenme ile değer kaybetmeye devam etti. Türkiye’nin 5 yıllık CDS’leri yükse k seyrini devam ettirirken, CDS’ler günü 443 seviyelerinden kapattı. BIST-100 endeksi teknik olarak kısa vadeli düşüş trendini yukarı kırsa da, dünkü yükselişte hacmin düşük kalması nedeniyle endekste boğa tuzağı oluşarak yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılma riskinin yükse k olduğunu düşünüyoruz. CDS’ler ve diğer TL varlıklardaki fiyatlamalar BİST’teki dünkü yükselişi desteklemedi. Yurtdışı borsaların tepki yükselişi oluşturması durumunda BIST’te güçlü bilanço beklentisine sahip hisseler öncülüğünde tepki yükselişleri devam edebilir. Ancak, diğer TL varlıklardaki fiyatlamaların BIST’teki son yükselişi desteklememesi nedeniyle endekste yükselişlerin şuan için tepki olarak kalacağını ve yurtdışı borsalardaki zayıf seyrin devamının endekste yeniden satış baskısına neden olabileceğini düşünüyoruz.

Bugün yurt içinde sanayi üretim verisi, yurt dışında ise Almanya’da açıklanacak Zew endeksi takip edilecek. Sanayi üretiminde piyasa beklentisi yıllık %9,9 artış yönündeyken, Şeker Yatırım olarak Ağustos ayıdaki üretim tarafındaki yavaşlamaya paralel beklentimiz yıllık %9,2 artış yönündedir. BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri %1,5 yaklaşan düşüşle satıcılı seyrederken, Asya borsalarında satıcılı eğilim var. Endeksin güne satıcılı eğilimle başlamasını ve dünkü güçlü tepki yükselişi sonrası endekste kar satışlarının gün içinde devam etmesi beklenmektedir. Ancak yurt dışı borsalardaki negatif eğilimin sınırlı kalması durumunda endeksin kayıplarını hızla geri alarak tepki yükselişi eğilimini devam ettirebileceğini düşünüyoruz.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.74
Satış 4.75
Değişim 0.04%
Son Değer 4.74
En yüksek 4.83
En düşük 4.69
Haftalık Değişim 0.851%
Aylık Değişim 14.4927%
Yıllık Değişim 10.2325%
Etiketler