Borsa güne nasıl başlayacak?

Şeker Yatırım: Endeksin güne yataya yakın sınırlı pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

Borsa güne nasıl başlayacak?

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

Güne alıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi, yükselişini güçlendirerek devam ettirirken günü %1,09 yükselişle 1.509,20’den tamamladı. Yurtdışı majör borsalar günü yükselişle kapatırken global risk alma iştahı güçlü seyrini koruyor. ABD Borsaları yeni zirve seviyeler test etmeye devam ediyor.

Yurtdışı borsalardaki pozitif seyrin korunması durumunda kısa vadede BİST’in güçlü bilanço beklentileriyle endeks ağırlığı yüksek hisseler öncülüğünde yükseliş eğilimi devam edebilir. Ancak güçlü yükseliş sonrası endekste kar satışı yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. EM para birimleri günü genel olarak sınırlı değer kazancıyla kapatırken TL negatif ayrışmasını kısmen sonlandırarak günü sınırlı değer kazancıyla tamamladı. Tahvil faizlerinde de gerilemenin devam etmesi durumunda son dönemde negatif ayrışan bankacılık endeksinde sınırlı da olsa güçlenme yaşanabilir.

Global risk alma iştahında ve yurtdışı borsalarda büyük bir bozulma yaşanmadıkça BIST’te kar satışları yaşansa da alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve yükseliş trendinin bilanço dönemi sonuna kadar korunması beklenir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri negatif seyir izlerken Asya borsalarında genel olarak satıcılı seyir hakim. Endeksin güne yataya yakın sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklerken endekste yükseliş eğilimi devam etse de gün içinde kar satışları yaşanabileceğini düşünüyoruz.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.74
Satış 4.75
Değişim 0.04%
Son Değer 4.74
En yüksek 4.83
En düşük 4.69
Haftalık Değişim 0.851%
Aylık Değişim 14.4927%
Yıllık Değişim 10.2325%
Etiketler