Borsa güne nasıl başlayacak?

Vakıf Yatırım: BIST-100 endeksinin güne hafif negatif seyirle başlamasını bekliyoruz.

Borsa güne nasıl başlayacak?

Vakıf Yatırım/Günlük Bülten:

Güne negatif seyirle başlayan BİST100 endeksi günün geri kalanında oldukça sert şekilde dalgalandı. TCMB faiz kararının ardından 1,417 seviyesine kadar gerileyen endeks günü %1.58 artışla, 1,455 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi Mayıs ayından bu yana en yüksek seviye olan 27 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, BIST-100 endeksine dahil olan 68 hisse değer kazandı, 27 hisse ise değer kaybetti. Sabah saatlerinde Dolar/TL kuru 9.51 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı hisse vadeli piyasalarında ise hafif pozitif bir seyir izleniyor. 

Küresel hisse piyasaları haftanın son işlem gününe pozitif bir havayla başlıyor. Ancak ABD’de bilanço sezonu genel olarak iyi geçse de özellikle teknoloji şirketleri üzerinde baskı oluşmaya başladığını da görüyoruz. Dün Snapchat bilançosu açıklandıktan sonra iletilen zayıf beklentiler şirket hisselerini %20 üzerinde değer kaybettirirken, Intel finansalları sonrasında da hisse fiyatlarında gerileme görüldü. ABD endeksleri günü pozitif kapatırken, Nasdaq negatif ayrıştı. Bir süredir Asya piyasaları başta olmak üzere küresel anlamda yakından takip ettiğimiz Evergrande şirketinden gelen borç ödemesi haberleri sabah saatlerinde piyasaları destekleyen ana faktör olarak öne çıkıyor. Yıl sonuna kadar Çin’li gayrimenkul devinin 250mn$ üzerinde borç ödemesi bulunuyor. İçeride ise TCMB faiz kararı yakından takip edildi. TCMB, ekonomist beklentileri ve piyasa fiyatlamalarından farklı olarak 200bp faiz indirimi yaptı ve politika faizini %16 olarak belirledi. Kararın ardından tüm TL varlıklarda dalgalanma izlendi. TCMB karar metninde yıl sonuna kadar politika faizinde değişiklik için alanın sınırlı kaldığını belirterek, faiz indirimlerine ara sinyali verdi. Öte yandan dün Türkiye, Malî Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından ‘gri liste’ye alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) "gri liste"de yaptığı güncellemeye ilişkin, "Yapılan uyumluluk çalışmalarına rağmen ülkemizin gri listeye alınması hak edilmeyen bir sonuç ortaya çıkarmıştır. Bundan sonraki süreçte, FATF ve ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde gerekli adımlar atılmaya devam edilecek ve ülkemizin hak etmediği bu listeden en kısa sürede çıkması sağlanacaktır." ifadelerini kullandı. Bugün piyasalar küresel çapta açıklanacak hizmet PMI endekslerini takip edecek, ayrıca SP’nin Türkiye kredi notu değerlendirme raporu bekleniyor.

BIST-100 endeksinin güne hafif negatif seyirle başlamasını bekliyoruz. Endekste kur ve faizdeki yükselişe rağmen yükseliş iştahı korunuyor. Teknik olarak önemli seviyeleri aşan endekste 1,457-1,460 ve 1,465 direnç seviyeleri iken 1,440 destek ve zarar-kes seviyesi olarak takip edilebilir. Endekste mevcut görüntü 1,440 üzerinde kalındıkça 1,500 seviyesine işaret etmektedir.

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 15.76
Satış 15.77
Değişim -0.15%
Son Değer 15.77
En yüksek 16.16
En düşük 15.71
Haftalık Değişim -8.6855%
Aylık Değişim 8.3104%
Yıllık Değişim 22.8193%
Etiketler