Borsa güne kötü başladı! Satış dalgası hakim

Geçtiğimiz gün BIST 100 endeksi sert bir düşüş ile günü sonlandırdı. BIST 100 endeksi yeni işlem gününde ise satış dalgasıyla güne başlandı. Yeni güne başlarken bankacılık endeksi yüzde 3 seviyesini aşan bir düşme gerçekleştirdi.

Borsa güne kötü başladı! Satış dalgası hakim

Borsa İstanbul'da son zamanlarda rekorlar üstüne rekorlar kırılıyordu. Bunun ardından bugün ise satış dalgası karşımıza çıkıyor. 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yeni işlem gününe başlarken yüzde 1,01 düşüş ile 3392 puandan başladı.

BIST 100 endeksi geçtiğimiz günde yüzde 6 seviyesini aşan bir değer kaybıyla işlem saatini kapattı.

Bununla beraber bankacılık endeksi yüzde 7,48 seviyesinde değer kaybederken, holding endeksi ise yüzde 5,44 değer kaybetti.

Dün ABD FÜFE rakamlarının açıklanmasının ardından beklentilerin üzerinde gelen veri piyasalarda risk iştahı üzerinde baskı oluştu.

Borsa İstanbul'da açığa satış başladı

Geçtiğimiz gün BIST 100 endeksinde yaşanan sert düşüş ile birlikte Borsa İstanbul'da yeni işlem gününde yönetim BIST 50 paylarında açığa satışa yukarı adım kuralını gerçekleştiriyor.

Borsa İstanbul Yönetimi'nin Şubat- Mart döneminde bir süre kullandığı ve sonrasında bıraktığı BIST 50 paylarında açığa satışlara uygulanan yukarı adım kuralına geri döndü.

Borsadan yapılan son açıklamaya göre ise bugünün seansında BIST 50 paylarında bir gün boyunca geçerli olmak üzere açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanmasında karar verildi. Böylelikle açığa satış işlemi yapabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden yapılacak.

Bunun yanı sıra açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının, en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması halinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de gerçekleştirilecek. 

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Alış
Satış
Değişim 168.8699%
Son Değer 9693.46
En yüksek 9714.77
En düşük 9420.9
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler