BİST-100'de kan kaybı devam ediyor!

Borsa İstanbul'da satış baskısı gittikçe artıyor!

BİST-100'de kan kaybı devam ediyor!

Yeni tip korona virüs salgını vakalarının rekor seviyelere gelmesiyle birlikte yurt dışı kaynaklı satış baskısı devam ediyor.

Geçtiğimiz ay yaşanan sert düşüşün ardından, Avrupa ve ABD borsaları bizden ters ayrışıp rekorlar kırmaya devam etmişlerdi ta ki geçtiğimiz Cuma gününe kadar. Haftaya yeni tip korona virüsün tüm dünyayı tekrar etkisi altına almasıyla brent petrol önderliğinde tüm dünya borsaları sert satışlar yemeye devam ediyor.

BİST-100 yatırımcıları seslerini duyurabilmek adına sosyal medya platformu Twitter'dan #Borsaİstanbul  diyerek şikayetlerinin seslerini duyurmaya çalıştılar.

Dolar /TL 'de tekrar dirençleri yukarı kırdı ve TSİ 15:05 Sularında 8,17 den işlem görmeye devam ediyor.

Euro / TL' de benzer hareketler sergileyip şu sıralarda 9,89 TL seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Avrupadan Notlar

DAX endeksi günü yatay devam ettiriyor açıldığı seviye olan 15179,91 den yaklaşık 2.110 seviye geride 0,08 puan değer kaybı ile güne devam ediyor.

NYSE endeksi günü eksi 1,37 değer kaybı ile sürdürüyor.

BİST-100 ise günü tam 19 puan ve eksi 1,40 değer kaybı ile devam ettiriyor 1346 puan'dan işlem gören BİST-100'ün işlem hacmi haberin yapıldığı şu saatlerde 9.403.806.846 TL'dir.
Yaklaşık 8 işlem gününde de BİST-100 işlem hacmi geçtiğimiz ayların neredeyse yarısına karşılık geliyor. 

Birçok analist artık çok ucuz ve potansiyelli bir piyasa olduğumuzu düşünüp ülkemize yatırım yapmayı yabancı yatırımcıların tekrar düşünebileceğini dile getiriyor. Fakat farklı görüşte olan analistler ise piyasanın yerli yabancı ayırt etmeksizin tüm yatırımcılara öncelikli güven vermesi gerektiğini düşünüyor.

BirBorsa / Cem Arslan

Etiketler