Borsa bugün nasıl açılacak? Analistlerin görüşleri ne yönde?

Vakıf Yatırım: BIST-100 endeksinin güne negatif seyirle başlamasını bekliyoruz.

Borsa bugün nasıl açılacak? Analistlerin görüşleri ne yönde?

Vakıf Yatırım/Günlük Bülten

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde de gücünü korudu ve yüzde 0.81 artışla, 1,432 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 13.4 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 58 hisse değer kazandı, 38 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.62 seviyesinden işlem görürken, yurt dışı vadeli piyasalarda da yatay bir seyir izleniyor.

Dün küresel çapta açıklanan PMI verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşti ve başta hisse piyasaları pozitif etkilendi. Sektörel bazda kısıtlamaların gevşetilmesiyle ulaştırma, turizm ve enerji sektörleri pozitif fiyatlanıyor. Özellikle Avrupa piyasaları daha güçlü yükseliş kaydederken, ABD’de pozitif ISM verisine rağmen enflasyon endişeleri ağır bastı. Özellikle verinin alt kalemlerinde talebin güçlü, arzın ise zayıf kaldığı görüldü, bu önümüzdeki aylarda da sürecek bir fiyat artışı anlamına gelebilir. Öte yandan, FED’e yönelik beklentilerin arttığı bu ortamda emtia ve bono piyasalarında yatay seyir izleniyor.

İçeride ise dün İstanbul perakende fiyat endeksi açıklandı. Veri bir önceki aya göre yüzde 1.67 artış kaydetti. Öte yandan dün akşam saatlerinde bir programa katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları bugün fiyatlamalar üzerinde etkili olabilir. Birçok konuda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle Cuma günü Zonguldak’ta yapılacak açılış ve müjde açıklaması bugün demir-çelik ve petrokimya sektörlerini olumlu etkileyebilir.

Diğer taraftan, faizlerin indirilmesi konusunda TCMB Başkanı ile görüşüldüğünün belirtilmesi kur üzerinde oynaklığı artırdı. Ancak bizce asıl sebebi temmuz - ağustos aylarının işaret edilmesi oldu. Perşembe günkü enflasyon verisi öncesi kurda sert oynaklık izliyoruz ancak enflasyonun seyri sebebiyle erken bir faiz indirimi henüz beklemiyoruz.

BIST-100 endeksinin güne negatif seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede dünkü hareketin ardından 1,440-1,460 direnç seviyeleri olarak izlenebilir. 1,400 ise ana destek seviyesi olarak korunuyor. Bugün zayıf açılış sonrasında 1,420 altında kalınması halinde satışlar devam edebilir.  

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 15.89
Satış 15.9
Değişim -0.69%
Son Değer 15.9
En yüksek 16.67
En düşük 15.86
Haftalık Değişim -7.9328%
Aylık Değişim 9.2032%
Yıllık Değişim 23.8317%
Etiketler