Borç ilk kez zirvede! Piyasalar çok karışacak: Dolar ve Euro yerinde durmuyor

ABD borcu ilk kez tarihi zirvesine ulaştı. Bu denli yükselmesi piyasaları karıştırırken Euro yeniden Dolar seviyesine geldi.

Borç ilk kez zirvede! Piyasalar çok karışacak: Dolar ve Euro yerinde durmuyor

ABD borcu ilk kez 31 trilyon doları geçti. Açıklanan borç miktarı sonrası ABD ulusal parası Dolar ise hızını kesti fakat Euro’da artış devam ediyor. Hal böyle olunca yatırımcılar tarafından Dolar ve Euro fiyatları araştırılmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan FED faiz kararı sonrası piyasaların hakimiyeti Doların eline geçmişti. Dolar hala seviyesini korurken bugün açıklanan borç sonrası kritik eşiği aştı. Borç açıklamasından sonra doların nefesi kesilirken Euro hızlı bir şekilde yükseldi. 5 Ekim Dolar 18,57 TL olurken, Euro ise 18,54 TL’den işlem görmektedir.

Dolar ve Euro yeniden eşitlendi!

Piyasalarda FED rüzgarı eserken Euro da ki artış devam ediyor. Bugün açıklanan ABD’nin borcundan sonra Euro ve dolar eşitlendi. ABD’nin toplam borç yükünün 31 trilyon doları geçmesiyle beraber Euro 18,54 TL’den, dolar ise 18,57 TL’den işlem görmeye başladı. En dipleri gören İngiliz Sterlini ise bir nebze de olsa toparlanarak 21,25 TL’den işlem görmeye başladı.

5 Ekim Dolar ve Euro fiyatı

5 Ekim Dolar ve Euro Fiyatı

5 Ekim Dolar ve Euro fiyatı neredeyse eşitlendi. Dolar satış fiyatı 18,57 TL olurken, Euro satış fiyatı 18,54 TL’den işlem görmektedir. Dolar harici altın fiyatları da güne düşüşle başladı.

 GÜNCEL DÖVİZ KURU İÇİN TIKLAYINIZ.