Boğa formasyonları nelerdir?

Piyasadaki paydaşların en çok para kazandığı dönemler boğa dönemleridir ve bu dönemde olunduğunu ya da boğa formasyonlarını bilmek erken pozisyon almak için çok önemlidir. Önemli boğa formasyonları şimdi BirBorsa.com'da

Boğa formasyonları nelerdir?

Bullish Hammer (Çekiç Boğa)

Çekiç formasyonu, dip seviyeyi döven bir yükselişe işaret eden ve düşüş trendi sırasında oluşan tek mum çubuklu bir formasyondur. Barın en üzerinde ya da üstüne çok yakın bir kısmında oluşan küçük bir gövdeye ve gövdenin alt kısmında oluşan uzun bir gölgeye sahiptir. Teyit seviyesi çekiç gövdesinin üst sınırıdır. Stoploss seviyesi barın en düşük fiyat seviyesidir.

Boğa formasyonları nelerdir? - Resim : 1

Bullish Belt Hold (Belden Tutma Boğa)

Formasyonun oluşması için barın açılış değerinin altına düşmemesi ve fiyatların var olan düşüş trendine karşı yönde hareket etmesi gerekir. Bar en yüksek değerine yakın bir kapanış yapar. Teyit seviyesi barın kapanış fiyatıdır. Stoploss seviyesi barın gördüğü en düşük fiyat seviyesidir. 

Boğa formasyonları nelerdir? - Resim : 2

Bullish Engulfing (Yutan Boğa)

Kendisinden önce gelen daha küçük bir siyah gövdeyi içerisine alan, çok büyük bir beyaz gövdeden oluşan çift mum çubuklu bir formasyondur. Teyit seviyesi son barın kapanış fiyatıdır. Stoploss seviyesi son barın gördüğü en düşük fiyat seviyesidir.

Boğa formasyonları nelerdir? - Resim : 3

Bullish Harami (Hamile Boğa)

Ana hatları ile hamile bir kadını andıran formasyon, siyah bir gövde ve bu gövdenin içerisinde kalan beyaz bir gövdeden oluşan çift mum çubuklu bir formasyondur. Teyit seviyesi, formasyonun oluştuğu ikinci barın kapanış fiyatı ile ilk barın gövdesinin orta noktası kıyaslanarak, bunlardan yüksek olanı olarak belirlenir. Stoploss seviyesi, formasyonun oluştuğu iki barın düşük değerleri kıyaslanarak daha düşük olanı olarak tanımlanabilir.

Boğa formasyonları nelerdir? - Resim : 4

Bullish Harami Cross (Kros Hamile Boğa)

Hamile bir kadını andıran formasyon siyah bir gövde ve gövdenin bütünüyle içerisinde kalan bir Doji’den oluşan çift mum çubuklu bir formasyondur. Teyit seviyesi formasyonun ilk mum çubuğunun gövde uzunluğuna göre değişmektedir. İlk mum çubuğun gövdesi kısaysa teyit seviyesi ilk mum çubuğunun gövde üst seviyesidir. İlk mum çubuğun gövdesi kısa değil ise formasyonun oluştuğu ikinci barın kapanış fiyatı ile ilk barın gövdesinin orta noktası kıyaslanarak, bunlardan yüksek olanı olarak belirlenir. Stoploss seviyesi formasyonun oluştuğu iki barın düşük değerleri kıyaslanarak daha düşük olanı olarak tanımlanır.

Boğa formasyonları nelerdir? - Resim : 5

Bullish Inverted Hammer (Ters Çekiç Boğa)

Siyah bir gövde ve onu takip eden ters çekiç görünümünde uzun bir üst gölge ve küçük bir gövdeden oluşan çift mum çubuklu bir formasyondur. Teyit seviyesi Ters Çekiç’in üst gölgesinin orta noktasıdır. Stoploss seviyesi formasyonun oluştuğu iki barın düşük değerleri kıyaslanarak daha düşük olanı olarak tanımlanabilir.

Boğa formasyonları nelerdir? - Resim : 6

Etiketler