Boeing hisseleri uçak sipariş görüşmelerinin son bulmasıyla geriledi

Boeing hisseleri, Avrupalı en büyük müşterisi Ryanair'in fiyat konusunda anlaşamadıklarını duyurmasıyla negatif seyrediyor.

Boeing hisseleri uçak sipariş görüşmelerinin son bulmasıyla geriledi

ABD'li havacılık devi Boeing hisseleri, Avrupalı düşük havayolu Ryanair'in satın alma görüşmelerini sonlandırılmasıyla açılış öncesinde geriledi. Dün de ekside kapanış yapan BA kodlu hisse senetleri, yatırımcılardan gelen olumsuz tepkiyle negatif seyretti.

Ryanair tarafından dün yapılan açıklamada ABD'li uçak üreticisi ile fiyat konusunda anlaşmaya varamamasından sonra 737 Max jet siparişiyle ilgili görüşmelere son vereceğini açıkladı.

''Boeing ile Mac 10 siparişi için yapılan görüşmeler, fiyatlandırma konusunda herhangi bir anlaşma yapılmadan sona erdi.'' denildi.

Türkiye saati ile 15.30'da yüzde 1 değer kaybıyla fiyatlanan hisseler, negatif bölgede açılışa işaret etti. 3 ayda yüzde 13,70 değer kaybederken bir yılda yüzde 27,50 artış gösterdi.

Geçtiğimiz hafta Ryanair CEO'su Michael O'Leary, bu yıl bir anlaşma sağlanmasının muhtemel olmadığını söylemiş fakat fiyatın düşürülmesi durumunda havayolunun 250'ye kadar yeni uçak sipariş edebileceğini belirtmişti.

O'Leary dün konu hakkında Boeing ile Max 10 siparişinde anlaşma sağlamamaları için hayal kırıklığına uğradıklarını aktardı:

''Ancak Boeing, uçak fiyatlandırması konusunda bizden daha iyimser bir bakış açısına sahip ve uçaklar için yüksek fiyatlar ödememe konusunda disiplinli bir geçmişimiz var.''

Etiketler